ČESTITKE ZA BOŽIĆ I NOVU 2022. GODINU

ČESTITKE ZA BOŽIĆ I NOVU 2022. GODINU

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u video-poruci čestitao je Božić svim hrvatskim građankama i građanima te svim našim sunarodnjacima izvan domovine.

U čestitci je istaknuo:

“Drage Hrvatice i Hrvati, u domovini i inozemstvu, dragi sugrađani,

pred nama je blagdan Kristova rođenja, vrijeme za zajedništvo, obitelj i veselje.

Ovo je prigoda da se prisjetimo svih iskušenja s kojima smo bili suočeni u 2021. godini.

I ova je godina bila obilježena pandemijom koronavirusa.

Prisjećamo se svih naših sugrađana koji su nas nažalost napustili.

Zahvalni smo brojnim zdravstvenim djelatnicima koji su ulagali maksimalne napore da zaštite zdravlje naših građana.

Sada je vrijeme da nastavimo s procesom cijepljenja, da se pridržavamo epidemioloških mjera i da na taj način svatko od nas pridonese zdravstvenoj sigurnosti cijeloga društva.

Ovo je bila godina u kojoj smo uspjeli ostvariti snažan gospodarski oporavak. Pokazali smo otpornost, snagu, znanje i želju za kvalitetnijim životom.

Upravo na tom tragu i u duhu optimizma, a nadam se i u slozi i zajedništvu te sa što manje polarizacije u društvu, svima želim od srca sretan Božić i sve najbolje u 2022. godini”

Božićna čestitka predsjednika Republike Hrvatske

Zorana Milanovića

24. prosinca 2021.
10:02

Drage sugrađanke i sugrađani,

svima vama u Hrvatskoj, kao i našim sunarodnjacima izvan Domovine, posebno u susjednim državama, Bosni i Hercegovini i Srbiji, želim sretan Božić.

Nije slučajno što se Božić u kršćanskoj tradiciji smatra najradosnijim blagdanom. Tako je u europskoj zajednici država i naroda kojoj pripadamo, tako je i u Hrvatskoj. Najradosniji je zbog toga što je to praznik obitelji i zajedništva, vrijeme dobrote i solidarnosti među ljudima.

Moja je iskrena želja da svi kršćanski vjernici, ali i svi naši građani, Božić ove godine dočekaju dostojno i tradicionalno, onako kako su to uvijek činili. Mirno i radosno, u krugu obitelji i prijatelja, sa svojim najmilijima.

Znam da živimo u izazovnom, čudnom vremenu koje nam nameće neka nova pravila, pa i ograničenja. Na žalost, vidimo kako u društvu nedostaje i sluha za nijanse, pa nam se sve predstavlja kao crno ili bijelo.

Uvjeren sam kako te neprilike, takve isključive poglede na probleme u društvu, možemo prevladati samo odgovornim i, prije svega, razumnim ponašanjem. Ponašanjem koje će uvažiti i prihvatiti različitosti u mišljenju. Moramo imati razumijevanja za druge, za one koji drugačije misle, i uzajamno se poštivati.

Pozivam odgovorne, prije svega one koji odlučuju, da u božićnom duhu uvaže različita razmišljanja kao doprinos u traženju rješenja, a ne kao problem. Jer, Božić je praznik koji nas upućuje i na toleranciju među ljudima.

Koristim ovu priliku da pozovem i sve naše sugrađanke i sugrađane na brigu za svoje bližnje. U vremenu u kojem živimo, cijepljenje je istinski dokaz brige kako za sebe, tako i za svoje bližnje. Cijepite se! Potvrdite svojim djelima najveću vrednotu Božića – nadu i vjeru u pobjedu dobra.

Još jednom svim kršćanskim vjernicima čestitam Božić, a svima u Hrvatskoj želim mirne i radosne blagdane.

Sretan vam Božić i prije svega, zdrava nova godina.

Poljoprivredni centar Feletar, Bjelovar, Nazorova 14

 

BLAGOSLOVLJEN BOŽIĆ I SRETNA CIJELA NOVA 2022. GODINA!

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad