*

merry christmas

happy

Krešimir Marinić: KREA( R )TIVA

Krešimir Marinić je rođen 1990. godine u Bjelovaru, gdje završava Tehničku školu. Ljubav prema crtanju razvija veoma rano, u Igraonici Dječjeg odjela Knjižnice pod brižnim okom Snježane Berak. Crtež klavira koji je nacrtao s 5 i pol godina bio mu je prvi objavljeni uradak. Crtanje je, prateći ga kroz cijelo djetinjstvo, postalo za njega dio svakodnevne mentalne higijene, a održavanje vlastitih kreativnih vještina biva svojevrsnim ispušnim ventilom za svakodnevne frustracije. Stoga mu je sam proces stvaranja važniji od krajnjeg i dovršenog umjetničkog uratka.

Kao što se može i zamijetiti, Krešimir pronalazi inspiraciju u prirodi, ali i u predlošcima likovnih majstora, glazbi, knjigama, stripovima i filmovima. Privlači ga mistika maorskih i afričkih totema, pa je tako i izložen jedan dio serije Malih Bogova. Krešimir se služi raznolikim tehnikama isprobavši gotovo sve – od ugljena do digitalnih tehnika, no najdraži su mu tuš i suhi pastel.

Među umjetnicima koji su utjecali na Krešimirov rad nalaze se likovni umjetnici Naoto Hattori, Gustave Doré, Rembrandt Harmenszoon van Rijn, Auguste Rodin, crtači stripova Todd McFarlane, Angelo Stano, Jean Giraud Moebius, Tiziano Sclavi, pisac znanstvene fantastike Tim Powers i sir Terry Pratchett, autor fantastičnih romana.

 

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad