MJESNI DOM STJEPAN RADIĆ POSTAJE VRTIĆ

Grad Bjelovar

MJESNI DOM STJEPAN RADIĆ POSTAJE VRTIĆ

Prostori domova u gradu, čiji je vlasnik Grad Bjelovar, većinom dana su neiskorišteni, radi čega je Grad Bjelovar odlučio prijaviti projekt na natječaj Ministarstva znanosti i obrazovanja, a kojim bi se Mjesni dom Stjepan Radić prenamijenio u nove jaslice, objavio je gradonačelnik Dario Hrebak.
Mjesto je to idealno za dvije jasličke skupine, a ne nedostaje mu zelenila oko objekta i prostora za igru, kaže gradonačelnik te dodaje da je projekt vrijedan oko 7 milijuna kuna, a od Ministarstva se očekuje oko 2,5 milijuna.
Također, gradonačelnik otkriva i da su jaslice u Frankopanskoj ulici prijavljene na isti natječaj radi proširenja. Odluke obrazlaže nedostatkom mjesta za mališane u vrtićima, unatoč novom vrtiću u Gudovcu, koji je ispunio sva očekivanja.
Na listi čekanja za vrtić, i to uglavnom za jaslice, je oko 200 djece, što Grad pokušava riješiti povećanjem smještajnih kapaciteta u postojećim vrtićima, prenamjenom gradskoga prostora te gradnjom novoga vrtića u narednom razdoblju.
Podsjetimo, Gradu je već putem natječaja Nacionalnog plana oporavka i otpornosti odobreno sufinanciranje za izgradnju dva vrtića, u Ulici Viktora Bubnja te u Ždralovima, no radi velikog porasta cijena ti su projekti privremeno zaustavljeni. Ipak, gradonačelnik najavljuje u sljedeća dva do tri tjedna raspisivanje natječaja za gradnju vrtića u Ulici Viktora Bubnja.

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad