Proslava Velike Gospe u Novoj Rači

Nova Rača

Proslava Velike Gospe u Novoj Rači

Svake godine pa tako i ove 2023. godine Gospodnje, Općina Nova Rača već tradicionalno organizira proslavu blagdana Velike Gospe s bogatim kulturno-umjetničkim programom, i to već od petka 11. kolovoza (zabavni program na prostoru sajmišta u Novoj Rači) pa sve do utorka 15 kolovoza. Uz svakodnevne večernje nastupe glazbenih sastava (LEDINA, REMIX BAND, DRUGA DIMENZIJA SENATORI), očekuje vas i veliki koncert Mate Bulića, (14. kolovoza, s početkom u 19 sati). Na blagdan Velike Gospe zabavni program počinje od 13 sati, a završava poslije 22 sata s vatrometom (iz povjerljivih izvora saznajemo da će biti spektakularan!).

Scenski prikaz  pod nazivom “Nova Rača na račvanju stoljeća”, autora Slavena Klobučara, održat će se 12. kolovoza u centralnom parku, na Trgu Stjepana Radića, s početkom u 20,30 sati.

Kao i svake tako i ove godine na proslavu Velike Gospe, (na radost malih i velikih od 12. do 15. kolovoza!), dolazi Lunapark Grine i biti će na sajmištu kod nogometnog igrališta.

Likovna kolonija s temom “KISTOM KROZ ŽIVOT SV. MARIJE”, održat će se u subotu 12. kolovoza, u vremenu od 09,00 do 14,00 sati u centralnom parku u Novoj Rači na Trgu Stjepana Radića

11. KONCERT MARIJANSKIH PUČKIH PJESAMA, održati će se 12. kolovoza u prostorijama Komunalca (bivši Fenor), s početkom u 19,00 sati. Koncert će se održati u organizaciji Kulturno-umjetničke udruge “Ivan vitez Trnski” Nova Rača, a pod pokroviteljstvom Općine Nova Rača i RKT župe Nova Rača. Izvođači su Muška pjevačka skupina KUU ”Ivan vitez Trnski” Nova Rača – VITEZOVI, ”Prijatelji” Berek, KUD ”Sloga” Miklauš, Pučki pjevači HORKUD-a Golub BJELOVAR ,Udruga umirovljenika ”Prigorčica” (Općina Breznica, Varaždinska županija).

Nova Rača će ovih dana biti pozornica zabave i igara!

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad