1.436.840,05 € za . . . štednju do 60%!

Grad Bjelovar

GRAD USKORO DOBIVA NOVU, SUVREMENU RASVJETU

Gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak, s direktorom tvrtke Pametna energija d.o.o Robertom Mačekom, potpisao je Ugovor o modernizaciji javne rasvjete u gradu.
Ugovor je težak 1.436.840,05 €, a radovi bi trebali biti završeni do kraja godine. Riječ je o modernizaciji 4000 postojećih rasvjetnih tijela. Koristit će se štedna tehnologija temeljena na LED rasvjetnom izvoru, a jamstvo žarulja je 10 godina, rečeno je na konferenciji.
Postojeća javna rasvjeta je dijelom zastarjela i predstavlja dodatno proračunsko opterećenje Gradu Bjelovaru te će se, prilagodbom optike suvremenih rasvjetnih tijela kao i popunjavanjem pojedinih dijelova s novim rasvjetnim tijelima, postići bolje osvjetljenje, a ujedno i smanjiti potrošnja električne energije, rekao je gradonačelnik prilikom potpisivanja Ugovora. Predstavnici Pametne energije ističu kako, prema njihovom iskustvu, štednja ide i do 60%.
Projekt modernizacije javne rasvjete bit će financiran iz kredita putem HBOR-a, otplata ide na 10 godina s kamatom od 0,25%.

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad