137.434,46 € za novi bibliobus

Grad Bjelovar

KNJIŽNICA NABAVILA NOVI BIBLIOBUS –

OBILAZIT ĆE 48 STAJALIŠTA IZVAN BJELOVARA

U sklopu projekta „Moja putujuća knjižnica“ Narodna knjižnica „Petar Preradović“ Bjelovar nabavila je novo vozilo bibliobusne službe, kojega je obišao i bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak. Bibliobus, koji ima nosivost za 2000 svezaka knjiga te je suvremeno opremljen, vrijedan je 137.434,46 €.
Novo vozilo će omogućiti veći broj dana provedenih na terenu, ali i odlazak na dva nova mjesta – u dječje vrtiće u Gudovcu i Velikom Trojstvu. Sve skupa, riječ je o 48 stajališta koja će obilaziti novi Bibilobus.
Bibliobusna služba unutar Knjižnice postoji 51 godinu. Stari Bibiliobus, kažu, napunio je 20 godina, a hoće li ga prodati ili iskoristiti za neke druge projekte u Knjižnici još nisu odlučili, objašnjava ravnateljica Vjeruška Štivić.
Inače, Narodna knjižnica „Petar Preradović“ Bjelovar je nositelj projekta „Moja putujuća knjižnica“, a partner je Grad Bjelovar. Ukupna vrijednost projekta, unutar kojega će se u Bibliobusu provoditi tri aktivnosti za različite vrste korisnika u ruralnim područjima, je 248.183,69 €. Europska unija 🇪🇺 osigurala je 210.956,14 €, dok je Ministarstvo kulture i medija izdvojilo 37.227,55 €.

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.