FESTIVAL ZDRAVLJA IZ PRIRODE

U organizaciji udruge ZADOVOLJNA ŽENA

FESTIVAL ZDRAVLJA IZ PRIRODE

Manifestacija FESTIVAL ZDRAVLJA IZ PRIRODE održava se u Bjelovaru već drugu godinu zaredom u organizaciji udruge ZADOVOLJNA ŽENA.

Festival je izložbeno-prodajnog karaktera, a okupilo se 30-tak izlagača iz svih krajeva Republike Hrvatske.

Na Festivalu smo mogli naći :

  • zdravu hranu – brašna, sjemenke, ulja, likere, čajeve, . . .
  • dekorativnu i ljekovitu kozmetiku – kreme, masti, sapune, tinkure, macerate, eterična ulja, . . .
  • ručno rađen nakit od prirodnih materijala.

Na Festivalu su u dopodnevnom terminu nastupili i naši gosti  dječji vrtić Ciciban, a u popodnevnom terminu Bjelovarski Slavuji i fakini sa posebnim repertoarom pripremljenim isključivo za Festival.

Cilj nam je održati kontinuitet ove manifestacije koja će Grad Bjelovar i Bjelovarsko-bilogorsku županiju odrediti kao važnu turističku destinaciju.

O udruzi…

Udruga „ZADOVOLJNA ŽENA“ osnovana je u listopadu 2017. godine s ciljem uključivanja žena u javni i društveni život, kako onih iz urbanih sredina, tako i onih iz ruralnih sredina.

Ciljevi Udruge su  motiviranje i osnaživanje žena za preuzimanje aktivnijih uloga u svim segmentima društvenog života, djelovanje u davanju jednakih mogućnosti i statusa ženama u gospodarskom, društvenom i političkom životu te poticanje gospodarskog napretka temeljenog na znanjima, radnim sposobnostima i etičnosti, kroz angažiranje istinskih potencijala žena, kako bi postale aktivnije te vratile izgubljeno samopoštovanje i samostalnost.

Udruga organizira manifestacije te kreativne i edukativne radionice kako bi svojim članicama, a posebno onim iz ruralnog područja, pružila mogućnost da se kroz razne tematske edukacije motiviraju i uključe u javni i društveni život na području grada, odnosno općine u kojoj žive, organizirajući se u manje skupine prema interesnim područjima, što bi imalo za primarni cilj ekonomsko i statusno osamostaljenje, razvoj samopoštovanja, kreativnosti i samopouzdanja, podizanje razine društvene svijesti o zaštiti okoliša te sekundarni cilj poticanje motivacije naših članica na izražavanje kreativnosti, kroz kreativno korištenje slobodnog vremena i razvoj društvene svijesti za društveno koristan rad.

Zaštitni znak udruge je djetelina i bubamara, simboli sreće i blagostanja…

Udruga trenutno broji 79 članova – 76 žena i 3 muškaraca.


Mirela Štefinec Plavac
, predsjednica Udruge
 

UDRUGA „ZADOVOLJNA ŽENA“

Ljudevita Jonkea 49, 43000 Bjelovar

Mail: [email protected]

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad