7. SALON INOVACIJA

7. SALON INOVACIJA

U organizaciji Županijske komore Bjelovar u bjelovarskom hotelu Central održan je 7. Salon inovacija koji je i ove godine okupio inovatore kako iz naše županije tako i iz cijele Hrvatske. Manifestaciju je otvorio župan Damir Bajs.

Salon inovacija održava se s ciljem da se prikažu dostignuća tvrtki članica HGK, ali i osnovnih i srednjih škola, veleučilišta, ustanova, udruga i svih inovatora koji žele predstaviti svoje inovativne radove na ovoj izložbi inovacija.

Jedan od izlagača bio je i student Dominik Šikulec:“ Prije svega bih se zahvalio srednjoj školi u Đurđevcu što nam je posudila ovaj robot da na njemu odradim završni rad, odnosno da ga isprogramiram da pomiče letvice. Robot s trake miče letvice na stol i vraća ih nazad na traku. Radio sam na tome dva mjeseca“, rekao je Šikulec.

„Zadovoljni smo što imamo kontinuitet održavanja ove manifestacije već sedam godina za redom. Inovatori koji se prezentiraju na Salonu inovacija imaju uvijek mogućnost pronaći tvrtke koje bi pomogle u komercijalizaciji, a isto tako i Hrvatska gospodarska komora će im pomoći u tome. Ovo je i ulaganje u budućnost i razvijanje svijesti o potrebi inovatorskog razmišljanja, kreativnosti i produktivnosti“, istaknuo je Miljenko Juratovac, iz Županijske komore Bjelovar.

Salonu inovacija prisustvovao je i predsjednik Udruge inovatora Hrvatske Ivan Bračić:

„Više je smjerova, interesa da se održi Salon inovacija, da inovatori pokažu svoje znanje, trud, rad te da na taj način motiviraju i druge inovatore u svim sektorima, ali i općenito u životu, našem okruženju i zaštiti okoliša. Udruga inovatora Hrvatske okuplja 28 lokalnih udruga diljem Hrvatske i oni imaju svoje članstvo. Mogu procijeniti da je u Hrvatskoj otprilike 500-600 inovatora. Ali, inovatorstvo živi i bez tog formalnog organiziranja i njemu treba dati društveni značaj, odnosno stvarati preduvjete i inovativnu kulturu da imamo potrebu i u svakodnevnom životu inovativno i kreativno doprinijeti“, istaknuo je Bračić.

Župan Damir Bajs na otvorenju manifestacije istaknuo je: “Inovacije su jedan od motora gospodarstva, kako u Hrvatskoj tako i u svijetu. Buđenje naše industrije  te dobri gospodarski podaci u našoj županiji sasvim sigurno diže potrebu i za time. Vidimo i da na ovom 7. Salonu inovacija ima puno sudionika, a želimo da, od onih nešto mlađih pa do starijih, kroz inovacije napravimo iskorak i mislim da smo na pravom putu!“. (bbz.hr)

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad