ADVENT U BJELOVARU OVE GODINE SUKLADNO EPIDEMIOLOŠKIM MJERAMA

ADVENT U BJELOVARU OVE GODINE

SUKLADNO EPIDEMIOLOŠKIM MJERAMA

Iako su mnoge manifestacije i događanja odgođena za bolja vremena, Grad Bjelovar u suradnji s Turističkom zajednicom Bilogora-Bjelovar, koje je i organizator, odlučili su ipak održati Advent u Bjelovaru, no u nešto skromnijem obliku nego prijašnjih godina. O tome su javnost izvijestili zamjenik bjelovarskoga gradonačelnika Igor Brajdić i direktorica Turističke zajednice Ana Kelek, istaknuvši da će se okrenuti tradiciji i prvenstveno domaćim, bjelovarskim izvođačima. Sudjelovat će i Glazbena škola, popularni Moto Mrazovi, svake subote će se paliti adventska svijeća, a u planu je i izložba na otvorenom “Božić na Bilogori”, koja je 2018. bila postavljena u Gradskome muzeju. Sve će se odvijati na samom korzu, središnjoj gradskoj šetnici gdje će biti postavljene i kućice sa suvenirima, domaćim proizvodima, prigodnim ukrasima i sličnom ponudom. Zamjenik Brajdić tom je prilikom napomenuo kako je na taj način cilj pomoći upravo malim obrtima i proizvođačima koji su jedni od najpogođenijih krizom te će tih dana moći prodavati svoju robu. Naravno, sve će biti usklađeno s epidemiološkim mjerama koje su u ovo vrijeme pandemije nužne kako bismo sačuvali zdravlje svih nas.

Igor Brajdić, dogradonačelnik Bjelovara: -Pred nama je vrijeme Božića, period koji provodimo u duhu mira, ljubavi, dobrote, skromnosti i zajedništva! Poznato je da su određene manifestacije ove godine bile otkazane, prvenstveno zbog pružanja pomoći gospodarstvenicima i očuvanja radnih mjesta. . .

 

Ana Kelek, direktorica TZ Bilogora-Bjelovar: -Unatoč korona krizi, za građane ove godine pripremamo većinu sadržaja na koje su do sada navikli. Imat ćemo prodajne kućice s bogatom ponudom, koncerte, ukrašavanje božićnog drvca, dolazak Moto mrazova, paljenje adventske svijeće i slično. Naravno, kompletan program će se održavati uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera. Cilj nam je sačuvati zdravlje građana, ali i proslaviti najljepše doba u godini. . .

 

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad