Bjelovarski SDP prozvao Hrebaka za . . .

Bjelovarski SDP prozvao Hrebaka za
niz nepravilnosti, ali i za mazohizam!
Autor:

Hrvatski predsjednik Odluku o raspisivanju izbora za zastupnike u Hrvatski sabor donio je tek jučer, a prema njoj, izbori će se održati u nedjelju 5. srpnja. I dok je službeni početak kampanje zakazan za 15. lipnja, čini se kako su naše političke stranke u neslužbenu kampanju već krenule punom parom, a iznimka nije ni SDP.

Predstavnici Socijaldemokratske partije Bjelovarsko-bilogorske županije tako su danas održali konferenciju za medije na kojoj su prozvali bjelovarskog gradonačelnika i čelnika državnog HSLS-a Darija Hrebaka za niz nepravilnosti, ali i za mazohizam. Pod živopisnim nazivom presice, “Agonija Darija Hrebaka“, SDP-ovi članovi dotaknuli su se mnogih aktualnosti, a prvi je na redu bio predsjednik ŽO SDP BBŽ Tihomir Jaić.

-Gradonačelnik Dario Hrebak prije tri, četiri mjeseca izjavio je da su HDZ i SDP dijelom problema. Malo prije toga izjavio je kako mu je koalicija s HDZ-om agonija. Gospodin Hrebak, predsjednik HSLS-a očito živi u nekoliko agonija. Mi smo sazvali tiskovnu da mu malo pomognemo da mu bude lakše proživljavati ove dane.

Prva agonija je ta da je on rekao kako ne želi u koaliciju s HDZ-om, pod cijenu toga da HSLS neće biti parlamentarna stranka već da oni idu sami. Kazao je da je HDZ, sadašnja koalicija, agonija – očito da Dario Hrebak voli agonije, da je mazohist.

Imamo agoniju i transparentnost. Koju transparentnost? Gospodin Hrebak živi u agoniji, u problemima da SDP nije podržao transparentnost u Gradu Bjelovaru, to je izjavio nekoliko puta. Kao i svaki put dosad je lagao, a ja ga ovim putem pozivam neka da s Gradskog vijeća zapisnik kad je na Gradskom vijeću bila transparentnost pa da je SDP imao priliku glasati protiv. Osim Hrebaka, sustav transparentnosti uveli su samo i jedino načelnici, gradonačelnici gdje je SDP na vlasti. Nijedna HDZ-ova Općina ni Grad nisu to uveli.

Još jedna agonija vezana uz transparentnost. Uz ono gdje piše da je nekome nešto isplaćeno nas zanima i ona druga transparentnost. Ta druga transparentnost je je li taj posao obavljen. Znači, ako smo transparentno vidjeli da je gospodin Kiđemet imao putne naloge, nas zanima može li gradonačelnik reći je li Kiđemet transparentno bio na tim putovanjima. Na jednom putnom nalogu stoji kako je Kiđemet bio u inspekciji u odmaralištu u Novom Vinodolskom, a ravnatelj tog odmarališta javno je izjavio da ga nije vidio. Ja Hrebaka pozivam da se riješi te agonije.

Isto tako, još jedna agonija. Ja bih kao radoznao građanin volio znati koja je tvrtka vršila reviziju Športskoj zajednici i koja je utvrdila da su ti putni nalozi ispravni. Isto tako, tko su vlasnici tvrtke i slično.

Zadnja agonija je agonija zapošljavanja. Dario Hrebak proziva Županiju da je postala uhljebništvom SDP-a. Koliko mi je poznato, u županijskoj zgradi rade jedna ili dvije osobe s članskom iskaznicom SDP-a. Od toga je jedna pročelnica koja je na to mjesto došla putem javnog natječaja, ali Hrebak nikako da nam objasni kako to da čelnici gradske organizacije su zaposleni u Ministarstvu gospodarstva, u državnim tvrtkama, MUP-u, rekao je Tihomir Jaić.

Na ovu temu nadovezao se član GO SDP Bjelovar Nenad Nekvapil koji se prvo dotaknuo zapošljavanja u Gradskoj upravi.

-Pozivam sve građane Bjelovara koji putuju i rade u ministarstvima ili državnim upravama u Zagrebu da podnesu zahtjev gradonačelniku Hrebaku za prijelaz u Gradsku upravu Grada Bjelovara. Očito se to bez problema može i ako nije presudna stranačka iskaznica, pa zašto ljudima ne bi izašli u susret, istaknuo je Nekvapil i nastavio s korona krizom.

– Mi se sada nalazimo na izlazu iz korona krize i nadamo se da će biti sve u redu. Kad je riječ o korona krizi, tu sad imamo i prijedloge gradonačelnika koji govori da se proračun dobro puni, a s druge strane sve kulturne manifestacije su odgođene i ukinute. Pitam se, je li  gradonačelnik zna kako održati manifestacije u ovoj situaciji, ako ne zna, neka ode u Đurđevac i provjeri kako će oni održati Legendu o Picokima, kako bi i mi imali našu Terezijanu, poručio je Nekvapil.

Nekvapil se osvrnuo i na informatizaciju u Gradu Bjelovaru poručivši da se u centru grada ne možete povezati s mrežom ili pristupiti internetu.

Opširnije na: bjelovar.info

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad