ČAK TRI SU IZ VRTIĆA CICIBAN . . .

Grad Bjelovar

MEĐU 400 LIKOVNIH RADOVA IZ CIJELE HRVATSKE ČAK TRI SU IZ VRTIĆA CICIBAN – MALENA NICOL OSVOJILA PRVO MJESTO

Šestogodišnja Nicol Ćenan, polaznica programa bjelovarskoga Dječjeg vrtića Ciciban, osvojila je prvu nagradu na državnom likovno-literarnom natječaju Francophonie en Croatie 2023.
U kategoriji vrtića natjecalo se čak 400 likovnih radova, a Nicolin je proglašen najboljim. Tema je bila vrijeme te je mala umjetnica nacrtala sat iz mašte.
Svečanost dodjele nagrada odvijala se u medijateci Francuskog instituta u Hrvatskoj na Dan frankofonije, 20. ožujka 2023., a nagradu je Nicole uručio Benoît Le Dévédec, ataše za obrazovnu i jezičnu suradnju uz predstavnike konzulata i ambasada Švicarske, Belgije i Kanade.
Također, među najboljim radovima izabrana su još dva rada koja su bila na istoj izložbi. Riječ je o radovima Grete Mihalinec i Lovre Anđića.Troje mališa na ugostio je gradonačelnik Dario Hrebak i čestitao im na njihovim uspjesima.
Djeca su gradonačelniku darovala likovne radove sa simbolima grada.
Nicole, Greta i Lovro gradonačelnika su posjetili u pratnji svojih roditelja, odgajateljice Dijane Rajković, pedagoginje Branke Bikete Caktaš te ravnateljice Cicibana Senke Marije Ivanušec.

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad