DAN OPĆINE NOVA RAČA

DAN OPĆINE NOVA RAČA 2023. godine

Općina Nova Rača bogatim trodnevnim programom proslavila je svoj dan. Sve je počelo Svetom misom u Crkvi Uznesenja BDM u Novoj Rači u petak, 21. travnja u 9:30 sati, nakon čega su stavljeni vijenci na spomenik poginulim braniteljima te na spomenik Stjepanu Radiću, rad kipara Antuna Augustinčića.

Nakon svečane sjednice Općinskog vijeća (pogledajte videozapise), bilo je ugodno druženje uz iće i piće! Na sajmištu je iza 17 sati započeo zabavni program uz glazbeni sastav “Senatori” dok su u 20 sati svi zainteresirani mogli pogledati predstavu “Vatru gasi sebe spasi” LAK-a Danjgube iz Ladislava. Topla travanjska večer bila je rezervirana za zaljubljene i one koji će se tek zaljubiti na koncertu izvrsnog benda simpatičnog naziva “Ljubavnici”.

Senatori glazbe, glazbeni sastav “Senatori” nastupili su i u subotu pred razdraganom publikom dok je lunapark za najmlađe i one malo starije koji su se mladoliko osjećali, bio otvoren sva tri dana proslave do kasno u noć.

Svečani mimohod kočija s upregnutim vrancima (i onim drugima!) Nova Rača – Stara Rača – Nova Rača, održao se u nedjelju, 23. travnja, a posveta konja i konjanika na prostoru sajmišta, upriličio je župnik Josip Starčević uz ministrovanje načelnika Darka Knežića. U popodnevnim satima odigrana je nogometna utakmica NK „Tmski” Nova Rača – NK „Tomislav” Berek, (s rezultatom 5:2) a sve je završilo ugodnim druženjem uz fantastični Tamburaški sastav “Nemir”.

 

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad