Dario Hrebak: -Bjelovar je uvijek bio Grad pobjednika!

Grad Bjelovar

/POČELA IZGRADNJA NOVOG BJELOVARSKOG STADIONA/

Povodom početka radova na izgradnji nogometnog stadiona u Bjelovaru, gradonačelnik Dario Hrebak je sa zamjenikom Igorom Brajdićem, direktorom Hidroregulacije d.d. Bjelovar Krešimirom Habijancem, predsjednikom Nogometnog kluba Bjelovar Markom Ćurićem, direktorom Gradskog poduzeća za upravljanje sportskim objektima Markom Mihalincem te Igorom Barberićem, glavnim nadzornim inženjerom, održao konferenciju za novinare.
Gradonačelnik Dario Hrebak izrazio je svoje veliko zadovoljstvo da su napokon započeli radovi na dugo priželjkivanom stadionu u Bjelovaru te, između ostalog, rekao:
– Puno stvari u ove četiri godine smo obećali, gotove sve smo ispunili, osim jedine stvari koju nismo uspjeli pokrenuti do sada i to ne našom krivnjom. Izgradnja je to novog nogometnog stadiona u Bjelovaru, stadiona kojeg mnoge generacije nestrpljivo iščekuju. Projekt je vrijedan oko 20 milijuna kuna. Projektiran je i usklađen za licenciranje za II. Hrvatsku nogometnu ligu. Upravo danas kreću radovi na prvoj fazi – izgradnje zgrade tribina.

Nakon ponovljene javne nabave za izvođača radova za prvu fazu, zaključen je ugovor s izvođačem Hidroregulacija d.d. Bjelovar koji je imao najpovoljniju ponudu, čak 1,2 milijuna kuna manju cijenu nego što je bila procijenjena vrijednosti. Rok završetka radova je travanj 2022. Zgrada tribina sastojat će se od gledališta s 1000 sjedećih mjesta od kojih je 700 natkriveno. U prizemlju će biti četiri svlačionice za igrače sa sanitarijama, dvije svlačionice za trenere, dvije za suce, dva ureda za klubove, prostorija za delegata, prostorija za doping kontrolu, prostorija za prvu pomoć, prostorija za komunikacije, spremište, praonica te sanitarije za gledatelje. Na katu će biti veliki multifunkcionalne prostor, kontrolna i upravljačka prostorija i ugostiteljski prostor. Gledalište je prilagođeno osobama s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću. Grad Bjelovar nastavlja pripremati dokumentaciju za druge faze, izgradnju glavnog igrališta i parkirališta. Početak radova na nogometnom terenu, tj. glavnom igralištu te osam traka za atletsku stazu očekuje se za četiri mjeseca.

Dario Hrebak: -Bjelovar je uvijek bio Grad pobjednika!

Krešimir Habijanec, direktor Hidroregulacije d.d. Bjelovar: -Ovaj projekat će biti ogledalo Grada Bjelovara!

Marko Ćurić, predsjednik Nogometnog kluba Bjelovar: -To je projekat koji priliči Gradu Bjelovaru!

Dominik Nervo, zamjenik direktora Hidroregulacije d.d.: –Trenutno radimo prvu fazu stadiona!

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad