”Daruvaru ćemo vratit sjaj koji zaslužuje!”

Daruvarčanka Tanja Herceg predstavila kandidaturu za gradonačelnicu: ”Daruvaru ćemo vratit sjaj koji zaslužuje!”

Tanja Herceg danas je predstavila svoju kandidaturu za gradonačelnicu Grada Daruvara, naglasivši da će joj prvi potez biti briga za sva sugrađane i otvaranje novih radnih mjesta.
-Postoje obitelji u Daruvaru koje razmišljaju o tome kako će otići iz Daruvara i razmišljaju o osnovnoj egzistenciji. To nas se tiče i to imamo priliku mijenjati na ovim izborima. Jer u ovom gradu baš za svakog građanina ima mjesta i ima posla ako je vodstvo inovativno, sposobno i želi preuzeti odgovornost. Ovom gradu vratit ćemo sjaj koji zaslužuje! Mi građani ćemo omogućiti da ovo bude grad prilika – kazala je Herceg.

Iskustvo i znanje
Istaknula je i kako Daruvarčani moraju svoj grad vratiti na kartu gospodarstva i turizma, što je godinama zanemarivano.
-Nisam ni u jednoj političkoj stranci, ali imam političko iskustvo, jer sam bila na najvišoj funkciji vođenja tijela Vlade Republike Hrvatske koje je ikad ijedan Daruvarčanin imao. Na osnovi dosadašnje ostvarene suradnje s ministarstvima RH, Ujedinjenim narodima kao delegatkinja za mlade, Europskom komisijom i Europskim parlamentom, s mrežom stvorenih kontakata u gotovo svim zemljama EU, imam iskustvo i znanje, te smatram da je sve te kontakte moguće iskoristiti za dobrobit našeg Daruvara – kazala je Herceg.

Herceg: ”Mnogi su obećavali”
Kandidatkinja za gradonačelnicu Daruvara ponovno je ukazala na goruće probleme tog županijskog bisera.
-Naš grad ima i svoje probleme, a to je nedostatak radnih mjesta, nezaposlenost, male plaće, iseljavanje mladih i gubitak stanovnika, pad vrijednosti naših nekretnina koje se prodaju u bescjenje. Do sada je puno propuštenih prilika da se od ovom gradu vrati ono što zaslužuje. Mnogi su obećavali, ali nisu znali kako riješiti probleme i kako maksimalno iskoristiti sve mogućnosti koje se pružaju gradu Upravo zato trebam vas da zajedno promijenimo smjer, da više ne idemo prema ponoru nezaposlenosti, niskih plaća, nesposobnosti, nepotizma i napuštanja grada od strane čitavih obitelji. Daruvar je uvijek bio središte i uz vašu podršku opet će biti – poručila je Herceg,

Bajs: Osjećam se kao Daruvarčanin
Podršku budućoj gradonačelnici ispred gradske uprave Grada Daruvara pružio je aktualni župan Damir Bajs, Nezavisna lista Damir Bajs, Hrvatska seljačka stranka, Blok umirovljenici zajedno, Stranka umirovljenika, Hrvatska narodna stranka i Građansko-liberalni savez i Demokrati te su je time brojne stranke prepoznale kao najboljeg kandidata
-Osjećam se kao Daruvarčanin, moja obitelj je iz Daruvara, a jedan dio života sam živio u Daruvaru. Ono što je problem Daruvara, a to je činjenica da Daruvar je bio uvijek regionalno središte ovog dijela Hrvatske, ne samo županije nego i okolnih županija i mislim da je vrijeme da se napravi iskorak jer ono što muči i druge, muči i Daruvar, ali ih muči puno više nego što je to uobičajeno. To znači da u Daruvaru imamo veći broj nezaposlenih, imamo većih problema oko zapošljavanja, da su manje plaće te je teško pošteno doći do posla.

Udruga zapošljava desetke ljudi
Daruvarsko područje je, kazao je Bajs, posebno problematično kada je u pitanju iseljavanje.
-To dovodi do onoga što ne želimo: jednog od najvećeg iseljavanja u cijeloj županiji. To je ono što se mora spriječiti. S čime? Sposobnošću, ja bih rekao i radom. A kada govorimo o tome onda je gospođa Tanja Herceg ono što želimo vidjeti kod kandidata. Osoba koja želi napraviti nešto za svoj grad, osoba koja je već nešto i napravila. Nemojmo zaboraviti da Tanja Herceg ovog trenutka zapošljava 45 ljudi preko EU projekata. Nije li zanimljivo da eto jedna udruga može zaposliti više nego sam Grad Daruvar kada gledamo ono što je napravljeno u ovom razdoblju. Ja bih rekao da treba ta energija i za onaj pomak. Pomak za gospodarstvo, pomak za povratak jednog digniteta Daruvaru – rekao je Bajs.

Županija u Daruvar uložila gotovo 50 milijuna kuna
Istaknuo je i kako su županijske investicije najveće su u Daruvaru, gotovo 50 milijuna kuna, fokus su tome škole, ali i mnogi drugi objekti.                                                                 —- -Grad je to koji nije uspio sačuvati i svoju gotovo najveću firmu, ali i matičnu firmu Vodoprivredu Daruvar. Kada je županija preuzela Vodoprivredu kao većinski vlasnik povećao se broj djelatnika s 80 na gotovo 130 zaposlenika. Znači može se. Međutim ipak smo mi najveći poslodavac u Daruvaru od Daruvarskih toplica, naših škola, naših tvrtki ipak smatram da to nije ni izdaleka dovoljno. Mora se ponovno aktivirati Dalit, odnosno područje Dalita, mora se napraviti iskorak, moramo dovesti investitore, moramo napraviti pomak. A ono što mi očekujemo da uz potporu županije, mene kao župana sada, a siguran sam i ubuduće s novom gradonačelnicom ćemo sjesti i razmotriti sve što je moguće – istaknuo je župan Bajs.

 

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad