Dictum, factum – Rečeno, učinjeno!

Grad Bjelovar

 

Dictum, factum – Rečeno, učinjeno!

Ravnateljica Opće bolnice „dr. Anđelko Višić“ Bjelovar Sanela Grbaš Bratković, dr. med.spec. opće kirurgije, subspec. abdominalne kirurgije poslala nam je obavijest o jednoj umjetničkoj donaciji prema onoj latinskoj: Mutum est pictura poema – Slika je nijema pjesma.

Odjelu neurologije i neurološke ambulante Opće bolnice “Dr. Andelko Višić” u Bjelovaru, donirana su 53 prekrasna obojana platna. I to ne bilo kakva platna, već su to umjetnička djela, slike koje su donirali članovi Likovne grupe DA, pridruženi članovi likovnjaka i članovi Matice umirovljenika Daruvar. Prije doniranja izložba je bila postavljena u Društveno-kulturnom centru Daruvar, a sada će oplemeniti prostor Odjela neurologije i neurološke ambulante Opće bolnice “Dr. Andelko Višić” u Bjelovaru i “Slike su tu da ih se gleda, a ne da se o njima govori!” (Johann Wolfgang von Goethe).

Inicijativa je izrasla iz prve donacije slika iz prošlogodišnje Likovne kolonije Likovne grupe DA, a za novu bolnicu u Bjelovaru. Potaknuta ovim primjerom, umjetnike je motivirala za nova likovna ostvarenja u još  jednoj humanitarnoj akciji, zamolbom za donaciju slika i Odjelu
neurologije, voditeljica Odjela neurologije i neurološke ambulante dr. med., spec. neurologije Tihana Gržinčić, inače i voditeljica projekta Čudesna moć boja Andrijane Moulis, jer: “Bez umjetnosti nemoguće je shvatiti psihičku strukturu čovjeka!” ( Josef Beuys)

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad