DOGOVORENA SURADNJA S . . .

Grad Bjelovar

DOGOVORENA SURADNJA S LOVAČKIM DRUŠTVIMA

Grad Bjelovar je, sukladno propisu Zakona o lovstvu, izradio Program zaštite divljači za razdoblje od 1. travnja 2018. do 31. ožujka 2028. godine. Taj Program daje mogućnost Gradu da rješava probleme koje divljač može prouzročiti na području obuhvata Programa, što se prvenstveno odnosi na probleme s lisicama i kunama koje ulaze u naseljena područja. U skladu s tim, Grad Bjelovar je dužan i ukloniti divljač koja strada u naletu vozila na području obuhvata Programa zaštite divljači, ali i na cestama koje Grad Bjelovar ima na upravljanju.
Upravo radi toga, zamjenik bjelovarskoga gradonačelnika Igor Brajdić održao je sastanak s predsjednicima šest lovačkih društava kako bi se dogovorila daljnja suradnja u obavljanju tih poslova.
– U slučaju prometne nezgode isplate šteta će ići puno brže. Primjerice udarite srnu, zovete policiju koja obavještava lovačko društvo. Ispunjavate formular koji ćete pronaći na stranicama Hrvatskog lovačkog saveza te oni odrađuju ostalo. Drugi benefit za građane je što će lovci dodatno nadzirati da, primjerice, divlja svinja ne zaluta u grad. Uvijek se to može dogoditi, ali ipak zajedničkom suradnjom pokušati ćemo tu mogućnost smanjiti na minimum – rekao je zamjenik Brajdić. A što je rekao Branimir Stankić, predsjednika Lovačkog saveza BBŽ-e na konferenciji za novinare u lovačkom domu Lovačkog udruženja „Fazan“ Gudovac – poslušajte i pogledajte naš videozapis.

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad