ĐULOVAC: IZJAVA RODITELJA KOJI SU NEZADOVOLJNI . . .

Roditelji učenika OŠ Đulovac protestiraju pred školom od utorka (16.studenog). U petak prosvjed je održan ispred matične škole i PŠ Veliki Bastaji, a bila je prisutna i policija.

Roditelji i učenici izjavili su da ne žele da djeca pohađaju nastavu ako moraju nositi maske.

Ravnateljica je nekoliko puta izašla pred prosvjednike i rekla im da se obrate županiji, ministarstvu i stožeru.

 

OŠ u Đulovcu
Đurina ulica 27
43532 Đulovac

Ravnateljici na ruke / civilnom stožeru

 

Predmet: izjava roditelja koji su nezadovoljni odlukama i smjernicama civilnog stožera te ukidanje: nošenja maski u OŠ u Đulovcu, ukidanje testiranja i vađenja covid potvrda, ne cijepljenje osoba koji se ne žele jednostavno cijepiti.

Poštovana,

u skladu s provedenim ispitivanjem na području općine Đulovac, jako puno roditelja je izrazilo zabrinutost za svoju djecu povodom donesenih odluka i preporuka civilnog stožera Republike Hrvatske. Roditelji traže pod hitno zabranu nošenja maski pod satovima kada su djeca na nastavi, ukidanje bilo kakvih testiranja radi izdavanja covid potvrda te se protive svim ucjenama koje za rezultat imaju pritisak da se ljudi cijepe nečime što nije zakonski i što nije provjereno. Djeca se žale da ne mogu slobodno disati, komunicirati te obavljati sve ostale normalne radnje koje su dotad mogla. Djeca su jako zbunjena po pitanju ovakvih odluka što negativno djeluje i utječe na njihovo psiho i fizičko stanje. Smatra se da su im uskraćena prava, a škola ih zapravo uči tim vrijednostima. Učitelj bi također trebao biti i davati primjer učenicima, učiti ih raznolikostima, slobodi mišljenja i izražavanja, a ne uskraćivati im to. Također covid potvrde predstavljaju velik problem jer mnogima je time uskraćeno pravo da dolaze normalno na posao, obavljaju rutinske radnje koje su važne za normalan i funkcionalan život. Smatramo da se uvođenje covid potvrda onemogućava naša sloboda, stvara se diskriminacija i podjele koje mogu imati za uzrok vrlo ozbiljne posljedice. Ne želimo prihvatiti ucjene i uvjetovanje nečega jer one imaju samo svrhu stvaranja nekakve prisile i straha koji mi ne želimo. Postoji velika bojaznost kod većine roditelja da cjepiva koja su trenutno u ponudi mogu izazvati ogromne nuspojave kod ljudi, osobito djece. Smatramo da sloboda svakoga čovjeka je njegovo temeljno pravo jer čovjek ima razum da prosudi što je za njega dobro, a što loše. Ove metode koje donosi stožer Republike Hrvatske se za nas smatraju lošima i ne želimo biti dio takvih. Mi nemamo nikakav problem s ljudima koji su cijepljeni jer smatramo da svatko ima slobodu izbora u životu i odlučuje kako on misli da mu je najbolje. Želimo da nas cijepljeni sada podrže u našim odlukama kao što smo i mi nekada podržali određene strukture kada su se borile za određena prava. Želimo biti tolerantno društvo, ne s iskrivljenim vrijednostima te ostaviti budućem naraštaju pravu sliku svijeta kakvoga želimo.

 

Zamoljavamo drugu stranu da djeluje prema našem dopisu.

Srdačan pozdrav!

Inicijativa roditelja općine Đulovac

 

 

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad