Igor Brajdić: -Velika je razlika između prekupaca i proizvođača!

Grad Bjelovar

 

POTPORE GRADA BJELOVARA LOKALNIM

POLJOPRIVREDNIM PROIZVOĐAČIMA DOMAĆIH PROIZVODA

Zamjenik gradonačelnika Grada Bjelovara Igor Brajdić i predsjednik Udruge voćara  i povrćara „Dar Bilogore“ Nenad Horvat održali su konferenciju za novinare na Gradskoj tržnici Bjelovar. Na konferenciji su sudjelovali i Ivo Petrinović (OPG Petrinović) i Ivan Bobinac (OPG Bobinac).
Zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić je rekao da je razlog posjete tržnici bilo dati potporu lokalnim proizvođačima domaćih proizvoda.
– Uloga države je da kreira poljoprivredne mjere. Uloga Grada je da pruži potporu i potakne lokalnu proizvodnju kod poljoprivrednih proizvođača. Neće se poljoprivredni proizvođači obogatiti gradskim potporama, ali cilj je da djeluju motivirajuće jer ljudi koji prodaju na tržnici taj posao rade da prehrane svoju obitelj i sebe. Na nama je da podržimo i damo potporu našim proizvođačima koji prodaju na tržnici, u Bilogorskoj košari, Udruzi Dar Bilogore ili bilo gdje drugdje gdje se odvija domaća proizvodnja – rekao je zamjenik Brajdić.
Grad pomaže Udruzi za redovan rad, ali i daje i potpore proizvođačima za podizanje trajnih nasada ili proširenje postojećeg, za obnovu postojećeg trajnog nasada, potpore za izgradnju, opremanje prostora za preradu u poljoprivredi te za sufinanciranje zakupa prodajnog mjesta na gradskoj tržnici.
Voćari i povrćari su izjavili da s Gradom imaju odličnu suradnju te su zahvalni na velikom razumijevanju Grada za proizvođače. Osvrnuli su se na potpore koje su dobili i koje im uvijek dobro dođu, posebno danas, u ova teška vremena. Spomenuli su i odlazak na sajmove u zemlji i inozemstvu, uz pomoć Grada, gdje su prezentirali svoje proizvode, a na taj način promovirali su i Grad Bjelovar.

 

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad