Konceptualno rješenje “KUĆA U KUĆI” (“Gradonačelnik opet mazn’o pare!”)

Grad Bjelovar

CJELOVITA OBNOVA „ZGRADE VODOTEHNE“ POČINJE KRAJEM RUJNA

Gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak i arhitektice Dorotea Kaurić, Anamarija Draženović i Katarina Kolak iz bjelovarske tvrtke M-plan predstavili su idejno rješenje cjelovite obnove zgrade na Trgu hrvatskih branitelja 14, Bjelovarčanima poznatija kao „zgrada Vodotehne“.
Konstrukcijska obnova zgrade je nedavno završila. Veličina je oko 3000 četvornih metara prostora i koštala je 3,2 milijuna eura (3.158.749,20 eura). Financirana je iz Fonda solidarnosti EU, a izvođač rodova bila je bjelovarska tvrtka Hidroregulacija.
Cjelovita obnova planirana je tako da se, između ostaloga, dobije prostor za Tehnološki park Bjelovar za Start up, Coworking i upravu. Grad Bjelovar imao bi konferencijsku dvoranu za više od 40 osoba, polivalentnu dvoranu za više od 90 osoba i ured.
Idejnim rješenjem predviđena je prenamjena postojeće građevine u digitalno-inovacijski HUB. Arhitektonskim rješenjem stvorena je jedinstvena komunikacija uvođenjem novog stubišta u atriju, konceptualno rješenje “kuća u kući”. Prostori su fleksibilni i multifunkcionalni te mogu primiti različite korisnike i namjene.
Natječaj Ministarstva kulture, financiran iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti za energetsku obnovu zgrada je planiran krajem ovog mjeseca i Grad Bjelovar će se javiti na natječaj te je u suradnji s tvrtkom M-plan u procesu izrade glavnog projekta s troškovnicima.
Pogledajte kako će bjelovarska ljepotica izgledati krajem 2024. godine!

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad