NA JEZERU POBJEDNIKA – BAJS I NA VODI VODI!

### JUČER NA JEZERU POBJEDNIKA  ###

POSJET “ARGONAUTIMA” I UDRUZI SPARTE BJELOVAR NA TRENINGU U SKLOPU PRIPREMA ZA NADOLAZEĆA NATJECANJA

Umjesto na proslavu Međunarodnog praznika rada u centar grada i porciju graha koja nije organizirana zbog plandemije straha, bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima (u organizaciji Tatjane Uzelac, više stručne suradnice za protokol i odnose s javnošću BBŽ-e), prisustvovao je treningu čuvenih bjelovarskih „Argonauta“ i ženske veslačke Udruge „Sparte“ na zajedničkim pripremama za nadolazeća natjecanja.

Put šaranskog ribnjaka u Paljevinama (površine 667 ha) kojeg u zadnje vrijeme zovu Jezero pobjednika krenuo sam s kolegom Štefanom s njegovom zelenom fotoppress radionicom na kotačima sa sasvim dobro opremljenim dodacima i nekim nebitnim nedostacima.

Što se tiče veslačica i veslača, to je priča znatno jača! Naime, Sportska udruga Argo posljednjih je godina svojim i više nego sjajnim uspjesima postala prepoznatljiva ne samo u našoj zemlji, nego i mnogo, mnogo šire! Najznačajniji rezultat ostvarili su 2016. godine pobijedivši na prestižnom natjecanju Maratonu lađa na Neretvi. Osim te pobjede, ostvarili su još dva druga mjesta. S druge strane, Udruga Sparte Bjelovar također se može pohvaliti zapaženim rezultatima, među kojima se izdvaja sjajno drugo mjesto na Maratonu lađarica 2019. godine. I jedna i druga ekipa pripremaju se za novu natjecateljsku sezonu, a i ove godine na vrhu liste prioriteta im je nastup na Maratonu lađa. Tijekom svih ovih godina njihova vrijednog i upornog rada podršku im je davala i Bjelovarsko-bilogorska županija koja će uz njih biti i u novim izazovima koji ih očekuju.

E, sad, što se tiče izazova – htjeli smo do ribnjaka (Jezera pobjednika) doći direktno uz rijeku Česmu ali brus: PRIVATNI POSJED – ZABRANJEN PROLAZ! Kažem Štefanu: -Baš ću pitati Bajsa, on je pravnik, može li se uzurpirati javno dobro? Ma, ne moram ga pitati, u Hrvatskoj sve se može čak i ono što se ne može! Tako su i javna dobra po Seksovoj jebenoj blagoslovljenoj privatizaciji (čitaj: pljački) prešla u ruke podobnih! Da li je to i ovdje slučaj, ne znam, ali pokušat ću saznati!

Zamisao Tomislava Smrčeka, voditelja Argonauta bila je da se pressica održi na vodi ili barem pokraj vode jer su se šarani zavaukli u mulj, mulj, . . – zašto? E, to ću vam ispričati u drugoj priči! Dakle, pressica treba početi a Štefanu se baš neće, pa neće ići na vodu (unatoč nagovaranju zamjenika župana Nevena Alića) jer je voda daleko i strmo je do tamo i voda je mokra. Da, mokra, ha, ha, ha, . . .!

Donosimo video-zapise s izleta na vodi sa željom da župan ponovno pobijedi kao što i pokazuju neslužbene ankete! Netko je prokomentirao: -JBG, ZNAČI, BAJS I NA VODI VODI!

Tomislav Smrček, voditelj Argonauta: -Prvi put smo dobili župana na vodu!

Ana Futać, kapetanica Sparti zatražila je laka pitanja a od lakih pitanja ostao samo ton bez slike! 

Ana Futać, kapetanica Sparti: -Najviše smo fokusirane na Maraton lađa na Neretvi i zaista se nadamo da ćemo se kući s medaljom vratiti.  Prošle godine smo osvojile četvrto, a godinu dana prije drugo mjesto. Ovaj put će sudjelovati najviše ekipa do sada i vjerojatno će biti brzinac kojeg inače nema u ženskom maratonu. Na temelju toga će se formirati prvi red lađa. Imamo 16 do 17 članica! Trenira nas Nikica Ljubek. Snalazimo se kako god znamo i umijemo. Današnji trening smo odradile u sedam ujutro. Inače, tri puta tjedno imamo trening na vodi te jedan do dva suha treninga. Najviše se zahvaljujemo našoj Županiji na stalnoj potpori!

Damir Bajs: -Šire jedan sportski duh među svima nama! 

ARGONAUTI UZIMAJU VODU ZA  . . . – RAVNOTEŽU!

 

Damir Čepelja: -Fora je taj ubod . . . potone pa se digne, . . . potone pa se digne, . . .

ZA JEDAN POKRET TREBA 10000 PRAVILNIH PONAVLJANJA! . . . ČUDO JEDNO KAKO SU SE ZAPALILI!

Damir Bajs: -Kad se divlja Bjelovacka digne . . . To nije projekt koji ćemo obećat u izborima!

Neven Alić: -Sad kad idu cure budem malo raširio . . .

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad