NAJAVLJENA VEČER NACIONALNIH MANJINA

Grad Bjelovar

 

NAJAVLJENA VEČER NACIONALNIH MANJINA

Zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić i predsjednica Češke obeci Bjelovar Miruška Lončar najavili su 14. Večer nacionalnih manjina na današnjoj konferenciji za novinare. Poznata priredba, nakon dvije godine stanke zbog pandemije koronavirusa, održava se u subotu, 26. studenoga 2022. godine s početkom u 19,00 sati u Dvorani europskih prvaka u Bjelovaru, Poljana dr. Franje Tuđmana 4,
Priredba je to koja predstavlja djelić kulturnog stvaralaštva nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj kroz tradicionalnu pjesmu, ples i običaje. Tom prilikom, predstavnici nacionalnih manjina tradiciju svoje zemlje dočarat će i kulinarskim specijalitetima u predvorju dvorane.
Na ovogodišnjoj priredbi predstavit će se osam nacionalnih manjina i, kao gost, jedno hrvatsko društvo.
Večer nacionalnih manjina počela je još 2007. godine, kao mala priredba u bjelovarskom Domu kulture koja je primala oko 300 posjetitelja. U dvoranu Europskih prvaka priredba se preselila 2011. godine radi velikog interesa Bjelovarčana i mnogih gostiju. Dokaz je to kvalitete, ali i naše multikulturalne sredine, na što organizacijom Večeri nacionalnih manjina ukazuje njezin organizator Češka obec Bjelovar i pokrovitelji Grad Bjelovar i Savjet za nacionalne manjine Republike Hrvatske. Osim što promiču toleranciju, ovakvi događaji prenose i ime Bjelovara širom države, a i dalje. Činjenica da u Bjelovaru živi 20 nacionalnih manjina od 22 registrirane u Hrvatskoj daje do znanja da nikako nije slučajno što se Večer nacionalnih manjina održava baš ovdje, kod nas u Bjelovaru, rekao je zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić.
Ulaz je slobodan. Dođite i uživajte!

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.