OBILJEŽEN DAN BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE

OBILJEŽEN DAN BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE

Obilježavanje Dana Bjelovarsko-bilogorske županije započelo je polaganjem vijenca u središnjem gradskom parku u Bjelovaru. Počast poginulim braniteljima u Domovinskom ratu odali su župan Marko Marušić sa suradnicima te izaslanstva predsjednika Hrvatskog sabora, Vlade RH, ministarstava, gradonačelnici i načelnici s područja Bjelovarsko-bilogorske županije.

Uslijedila je Sveta misa u dvorištu Katedralne crkve Svete Terezije Avilske u Bjelovaru nakon koje je upriličena dodjela županijskih odličja: Povelje Bjelovarsko-bilogorske županije, Plakete Tihomir Trnski i Medalje Bjelovarsko-bilogorske županije.

„Čestitam svim našim stanovnicima Dan Bjelovarsko-bilogorske županije. S obzirom na kratak vremenski period od primopredaje do Dana Bjelovarsko-bilogorske županije nije se stigla formirati Županijska skupština tako da je danas izostao svečani dio Županijske skupštine, ali to ne znači da se mi ovdje ne možemo podružiti u prijateljskom tonu. Pozivam još jednom na zajedničku suradnju, dobru, radnu atmosferu i na prijateljstvo jer samo zajedno sa svim dobrim idejama i projektima Gradova i Općina, u suradnji s Vladom, možemo razvijati našu Bjelovarsko-bilogorsku županiju u korist svih naših sugrađana“, istaknuo je bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić.

Marko Marušić, župan BBŽ-e: -Svakako računam na potporu Vlade!

 

Župan Marko Marušić uručio je županijska javna priznanja.
Povelju Bjelovarsko-bilogorske županije dobili su: Poljoprivredni obrt Mladen Bužak, Barkop, obrt za radove u niskogradnji, Ljubica Čaić, Mirko Mihalinac, Prima Commerce d.o.o., Stjepan Ivanić, Željko Mesec, Udruga specijalne policije Omege.

Plaketu Tihomir Trnski dobili su: Ženska klapa Stentoria Daruvar, Češka beseda Hercegovac, Mato Pejić, Branko Raičković, Zdenka Štefulinac, Kulturno umjetnička udruga „Ivan Vitez Trnski“ Nova Rača, Gareš’ki kulturni centar.

Medalju Bjelovarsko-bilogorske županije dobili su: Takač d.o.o. i Dejan Nemčić.

U ime nagrađenih obratio se novinar i publicist Mato Pejić: „Sigurno ste puno puta čuli da se kaže kako nagrade nisu važne. No, upravo je suprotno. Naravno da onaj koji nešto radi, povodeći se glavnim motivom ili jedinim, eventualnim dobivanjem nagrade, neće se podičiti velikim postignućima. Izuzetno je važno, ako netko radi cijelu godinu jako dobro u nekom području ili niz godina u niz područja i ako to njegova životna i radna sredina prepozna, preporuči ga i kandidira za nagradu, a tu nagradu i dobije, onda je to veliko“, istaknuo je Pejić poželjevši novoizabranom vodstvu Županije uspješan mandat.

Mato Pejić, novinar i publicist: -Točka na i . . .

Uoči same svečanosti dodjele javnih priznanja Bjelovarsko-bilogorske županije župan Marušić odgovarao je i na novinarska pitanja i tom prilikom naglasio: „Euforija je kratko trajala. Mi smo odmah zasukali rukave, krenuli na posao. U petak je bila primopredaja, u subotu ujutro sam imao sastanak s pročelnicima koji su me pojedinačno upoznali sa stanjem svakog odjela. Imam djelomičnu sliku stanja naše Županije. Ono što sam najavljivao je to da ćemo provesti neovisnu reviziju da se utvrdi dubinska analiza, koje stvari trebamo popraviti, gdje moramo začepiti rupe kako bi mogli konsolidirati naš financijski proračun. Kada budemo imali stabilno financijsko poslovanje onda ćemo se moći okrenuti daljnjem razvoju naše županije. Tu prije svega računam na pomoć naše Vlade. Putem plana oporavka i otpornosti gledat ćemo da povučemo što više sredstava kako bi završili započete projekte, ali i kako bi se okrenuli budućnosti i razvijali nove projekte i ideje u suradnji s našim gradonačelnicima i načelnicima. Mogu samo reći da dosta curi i da je dosta šupalj proračun, ali svjesni smo bili problema i kada smo ušli u utrku i ne bojimo se. Idemo skupiti glave, zasukati rukave i to popraviti“, rekao je župan Marušić koji je tom prilikom najavio i sastanak predsjednika Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova u Republici Hrvatskoj i Hrvatske zajednice općina kojem je prisustvovao nakon svečanosti dodjele javnih priznanja.
„Svakako ću izvijestiti premijera o stanju i planovima naše Županije tako da ćemo u narednom periodu sigurno imati sastanke kako sa samim premijerom tako i s ministarstvima kako bi nam mogli pomoći u ovom teškom financijskom stanju. Naš cilj je u što kraćem roku završiti, ali i ono najvažnije opremiti našu bjelovarsku bolnicu, ali ono što sam cijelo vrijeme najavljivao, ne preko leđa građana naše županije nego da vidimo na koji model možemo taj teret skinuti kako bi naš zdravstveni sustav mogao prodisati punim plućima“, naglasio je župan Marko Marušić. (bbz.hr)

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad