OBORENI SVI REKORDI


S konferencije za medije nakon 20. Proljetnog međunarodnog bjelovarskog sajma

OBORENI SVI

REKORDI

Jubilarni 20. Proljetni međunarodni bjelovarski sajam obilježio je rekordan broj izlagača (preko pet stotina!) i rekordan broj posjetitelja (pedeset tisuća) – najveći broj do sada. Time je ovaj sajam dokazao da je nezaobilazno mjesto za sve poljoprivrednike, gospodarstvenike i obrtnike ne samo iz Republike Hrvatske, nego i šire regije.

Od 10 kuna do 3,3 milijuna

Svi oni koji su odlučili ovih lijepih proljetnih dana posjetili 20. Proljetni međunarodni bjelovarski sajam, mogli su vidjeti i doživjeti svega i svačega: lizati i polizati dobar sladoled, kupiti lončanicu za samo 10 kuna i vidjeti traktore u vrijednosti do 3,3 milijuna kuna. Isto tako, mogli su sudjelovati na raznim predavanjima („Vino i turizam“, „Socijalno poduzetništvo“, . . .) a u suradnji s Hrvatskom udrugom mladih poljoprivrednika obrađivale su se i teme inovativne tehnologije, marketinga u poljoprivredi te aktualni natječaji za poljoprivrednike. Bogat trodnevni program, drugu godinu za redom upotpunio je i „Drvni svijet“, kao dio sajma koji je nastao iz potrebe drvoprerađivača koji su bitni za bjelovarsko-bilogorski kraj, a gdje se prezentirala oprema za šumarstvo i drvne tehnologije.

O 20. Proljetnom međunarodnom bjelovarskom sajmu, na konferenciji za medije, osvrnuli su se Davorin Posavac, direktor Bjelovarskog sajma i Damir Bajs, bjelovarsko-bilogorski župan.

Delegacija iz Narodne Republike Kine

-20. Proljetni međunarodni bjelovarski sajam bio je do sada najbolji sajam koji smo timski uspjeli ovdje svi zajedno napraviti. Ispunili smo sva očekivanja koja smo si zacrtali. Neka smo čak i premašili! Na ovom proljetnom sajmu imali smo više od petsto izlagača koji su ponudili našim poljoprivrednicima cijelu paletu poljoprivredne mehanizacije koju smo mogli ovdje okupiti i prezentirati. Pojačali smo interes stranih delegacija koje su ovdje došle u velikom broju. Svjedoci ste samo da smo imali prilike ugostiti visoku poslovnu delegaciju iz Narodne Republike Kine (predvođenu zamjenikom ministra poljoprivrede). Za nas je to veliko priznanje da smo prepoznati od jedne tako moćne zemlje. Ostvaren je jedan odličan kontakt koji nam pruža mogućnost da se pripremimo za jednu takvu tržišnu utakmicu. Osim poslovne delegacije iz Kine imali smo priliku ugostiti poslovne delegacije iz Španjolske, Češke, Mađarske, . . . i druge. Moram reći da nas je obišlo pedeset tisuća posjetitelja, a kada govorimo o ulaznicama možemo reći da smo ostvarili 17,4% veći broj prodanih ulaznica. Mislim da su i svi oni koji su ovdje bili svjedoci da je sajam bio dupkom pun, a što se nedjelje tiče više ni ne možemo očekivati da možemo primiti na ovoj lokaciji više posjetitelja. Sve skupa vrlo smo zadovoljni. To nam daje poticaj za daljnji rad i nadam se da su svi naši poslovni partneri ostvarili planirane i željene rezultate na ovom sajmu, rekao je Davorin Posavac, direktor Bjelovarskog sajma.

U cijelosti ispunjena očekivanja!”

-20. Proljetni međunarodni bjelovarski sajam u cijelosti je ispunio naša očekivanja koja nisu bila mala. Mi smo htjeli da on potvrdi svoje mjesto, ne u Hrvatskoj nego u regiji, a petnaest zemalja preko petsto izlagača i preko pedeset tisuća posjetitelja pokazuje da smo na pravom putu. To je mjesto okupljanja na višim nivoima. Kineska delegacija je bila ovdje na čelu sa zamjenikom ministra poljoprivrede i zapravo odlučila doći na sajam i to je bilo planirano. Oni su htjeli vidjeti što hrvatska poljoprivreda može ponuditi, a jedino mjesto gdje mogu je upravo bilo u Bjelovaru, u Gudovcu, na našem sajmu! Potpis Sporazuma i Akcijskog plana samo to potvrđuje. Međutim, mene ponajviše veseli zadovoljstvo naših partnera, a nama su partneri naši izlagači. Treba istaći i veliko povećanje broja posjetitelja, gotovo za petinu. Time je sajamska manifestacija došla u rang najposjećenijih manifestacija s plaćenim kartama u Republici Hrvatskoj. Mislim da to nije slučajno i to moramo zahvaliti jednom sustavnom radu, istaknuo je na konferenciji za medije bjelovarsko-bilogorski župan, Damir Bajs, dipl.iur.

Već su počele pripreme za 25. Jesenski međunarodni bjelovarski sajam na kojem će Mađarska biti država partner.

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad