OTVORENJE 28. JESENSKOG MEĐUNARODNOG BJELOVARSKOG SAJMA

PREDSJEDNIK VLADE ANDREJ PLENKOVIĆ OTVORIO 28. JESENSKI MEĐUNARODNI BJELOVARSKI SAJAM

OTVORENJE 28. JESENSKOG MEĐUNARODNOG BJELOVARSKOG SAJMA
Nakon što je zbog pandemije koronavirusa otkazano nekoliko sajamskih priredbi, Gudovac je ponovno mjesto okupljanja onog najboljeg što naša poljoprivreda nudi, a ove godine na sajmu sudjeluje tristotinjak izlagača

Nezaobilazni dio i ovogodišnje manifestacije je Državna stočarska izložba, najveća specijalizirana stočarska priredba u zemlji, a raznovrsnosti Jesenskog sajma pridonose i manji specijalizirani sajmovi, Peti element- sajam grijanja i obnovljivih izvora energije, HOROP – sajam opreme za hortikulturu i GRO-KO – sajam građevinske i komunalne opreme.

Zlatko Salaj: -Nastavljamo tradiciju sajmovanja na ovim prostorima!

Dario Hrebak: -Dobra poruka za Grad Bjelovar i Županiju!

Marko Marušić: Gudovac opet postaje poljoprivredni centar Hrvatske!

 

Jesenski međunarodni bjelovarski sajam brend je Bjelovarsko-bilogorske županije, ujedno i idealna prilika sudionicima da razmijene iskustva i sklope nove poslove.

“Veliko mi je zadovoljstvo sudjelovati na otvorenju Jesenskog međunarodnog bjelovarskog sajma koji već 28. godinu okuplja poljoprivrednike, najuspješnije hrvatske izlagače, kao i poduzetnike iz susjednih zemalja. Poljoprivreda ima stratešku važnost za ovaj poljoprivredni kraj, ali i za cijelu Hrvatsku jer o njoj ovisi kvaliteta naše hrane kao i oblikovanje krajolika naše zemlje. Osim što je važna gospodarska djelatnost, poljoprivreda je vezana za naš nacionalni identitet jer izražava našu pripadnost i vezanost zemlji. Jedan od glavnih ciljeva Vlade je da osigura konkurentnu, ali održivu poljoprivredu jer jedino takva može dugoročno poljoprivrednicima osigurati dostojan dohodak, a Hrvatskoj prehrambenu neovisnost. Želim kazati kako će naša Vlada nastaviti ulagati u produktivnost, konkurentnost te otpornost hrvatske poljoprivrede kako bismo jamčili stabilan i održiv život u našim ruralnim područjima. Brinut ćemo o zaštiti naših prirodnih resursa jer na njima počiva dugoročni opstanak poljoprivrede” rekao je predsjednik Vlade Andrej Plenković i dodao: “Ono što nam je bitno je pokrenuti radove na dovršetku brze ceste od Farkaševca do Bjelovara, a drugi izrazito važan projekt za stanovnike Bjelovarsko-bilogorske županije je naći održiv način financiranja Opće bolnice Bjelovar. Vlada će biti uz Bjelovarsko-bilogorsku županiju u svim mogućim aspektima”, istaknuo je predsjednik Vlade Andrej Plenković. (bbz.hr)

 

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad