POČEO JUBILARNI, 20. BOK FEST

Grad Bjelovar

POČEO JUBILARNI, 20. BOK FEST

. . . s nenadjebivom izložbom kolege i prijatelja Damira Špehara. Jer, kao što je zapisao Ansel Adams: -Fotografija, kao moćan medij izražavanja i komunikacije, nudi beskonačnu raznolikost percepcije, tumačenja i izvršenja.
To obavezno morate pogledati!

Otvorenjem izložbe u Gradskom muzeju Bjelovar pod nazivom „20 godina BOK festa“ počeli su još jedni Bjelovarski odjeci kazališta. Službeno ih je, na svečanosti u atriju Gradskog muzeja Bjelovar, u prisutnosti gradonačelnika Darija Hrebaka i njegovog zamjenika Igora Brajdića te mnogih uzvanika, otvorio predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.
Izložba u Muzeju prikazuje oko 700 fotografija, koje je tijekom 20 godina Festivala fotografirao fotoreporter Pixsella Damir Špehar. Fotografije su presjek tih 20 godina i to ne samo na pozornici, već otkrivaju i sve ono što što se događalo izvan dasaka koje život znače poput popratnih događanja, koncerata, druženja glumaca.
Nakon otvorenja, održana je i prva predstava u Domu kulture – crnogorska monodrama Potonja ura Njegoševa u kojoj glumi Slobodan Marunović.
Nakon predstave, na paviljonu u središnjem gradskom parku, održan je koncert BOK Alfa Jukebox na kojemu su, uz poznate domaće pjevače, nastupili su i poznati glumci Mila Elegović, Goran Bogdan, Jelena Perčin te, naravno, umjetnički direktor BOK-a Goran Navojec.
Podsjetimo, BOK fest traje do 9. svibnja. Na repertoaru je devet predstava u 11 izvedbi. BOK fest izlazi i izvan Doma kulture, točnije predstave će se igrati i u bjelovarskom zatvoru, Domu za starije osobe te u Čazmi.
Sljedeći vikend održat će se i popularna popratna festivalska događanja – Izložba glumaca, rukometni BOK turnir, Retro party te veliki koncert na otvorenom u Velikom Trojstvu pod nazivom Svjetionik nad Panonskim morem.
Pogledajte kako je izgledalo prvog dana 20. BOK festa.

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad