„Predsjednik HSS-a Krešo Beljak ne prenosi prave vrijednosti stranke!“

Bjelovarski HSS podržao pismo Dinka Piraka:

„Predsjednik HSS-a Krešo Beljak ne prenosi prave vrijednosti stranke!“

Dinko Pirak zatražio je ostavku Kreše Beljaka, čelnika HSS-a zbog, kako je naveo u otvorenom pismu, “njegove skandalozne izjave o UDBA-škim egzekucijama, kojom je Beljak dosegao vrh svojih gluposti!”. https://postpress.com.hr/vijesti/dinko-pirak-kreso-beljak-odlazi/

Povodom toga su danas članovi GO Hrvatske seljačke stranke Bjelovar, na čelu s predsjednicom Valnom Bastijančić Erjavec, njezinim potpredsjednicima i dužnosnicima, koji također smatraju da Krešo Beljak ne prenosi prave vrijednosti ove naše najstarije stranke, održali konferenciju za medije na kojoj su podržali otvoreno pismo Dinka Piraka, predsjednika HSS-a GO Čazma, upućeno Kreši Beljaku, predsjedniku HSS-a.

 -Ovim putem želimo dati javnu podršku otvorenom pismu koje je gradonačelnik Čazme i predsjednik GO HSS-a Čazma i član glavnog odbora HSS-a Dinko Pirak uputio predsjedniku HSS-a,  Kreši Beljaku, 15. siječnja 2020. godine.
Zalaganje i borba HSS-a za šume, za neprodavanje hrvatske zemlje strancima, da voda ostane besplatna i cjevovodi u vlasništvu hrvatskih tvrtki, nažalost spada u drugi i treći plan zbog nepromišljenih i brzopletih izjava i komentara predsjednika HSS-a Kreše Beljaka, . . . Ovim putem želimo istaknuti da nepromišljene izjave predsjednika stranke nisu stavovi i razmišljanja članova GO HSS-a Bjelovar i da ćemo mi i dalje držati se ideja naših osnivača, rekla je, između ostalog Valna Bastijančić Erjavec i naglasila kako je svjesna toga da bi zbog svega ovoga mogla biti suspendirana, ali da je njena dužnost reći svoj stav i prenijeti stavove većine članova ove naše najstarije hrvatske stranke.

Ivan Beljan, zamjenik predsjednika HSS-a BBŽ-e, ispričao se hrvatskim državljanima i hrvatskom narodu za teške riječi stranačkog predsjednika:
-Između dva rata HSS je postojao u emigraciji i ti isti emigranti sačuvali su našu stranku da ona danas slavi 116 godina postojanja. Izjava da su ti isti emigranti uzrokovali rat 1991. podliježe i sudskom procesu, koji, ja vjerujem da će i biti! 

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad