PREDSJEDNIK VLADE, PREDSJEDNIK SABORA I . . .

Grad Bjelovar

PREDSJEDNIK VLADE, PREDSJEDNIK SABORA I MINISTAR ZDRAVSTVA U BJELOVARU

Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković i ministar zdravstva Vili Beroš posjetili su Bjelovar.
Predsjednik Vlade i predsjednik Hrvatskog sabora, nakon što su popili kavicu u FRANZ-u, sastali su se u Biskupskom ordinarijatu s biskupom bjelovarsko-križevačkim mons. dr. Vjekoslavom Huzjakom i predstavnicima biskupije. O čemu su razgovarali nismo saznali jer su nas premijerovi čuvari, još za vrijeme biskupovog pozdravnog govora, udaljili iz ordinarijata (?).
Zatim su obišli novu zgradu OPĆE BOLNICE BJELOVAR i tom prilikom na PSIHIJATRIJSKOM ODJELU održali su sastanak na kojem je bio prisutan i gradonačelnik Dario Hrebak, bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić, kao i ravnateljica bjelovarske bolnice Sanela Grbaš Bratković. Glavna tema sastanka bila je opremanje nove bolničke zgrade, kao i kvalitetnija zdravstvena skrb pacijenata. Dogovoreno je kako će Vlada nastaviti otplaćivati kredit Bjelovarsko-bilogorske županije podignut upravo za izgradnju nove zgrade bolnice, rekao je premijer Plenković te je dodao kako će se financirati i opremanje te zgrade. Gradonačelnik Hrebak na sastanku je izrazio zadovoljstvo podrškom Vlade za pomoć bolnici, koja će puno značiti ne samo Bjelovarčanima već i ljudima iz okolnih mjesta i gradova koji se u njoj liječe. Istaknuo je kako vjeruje da će konkretnim modelom Vlada iznaći rješenje da se riješi taj problem. Inače, izgradnja nove zgrade bolnice stajala je oko 270 milijuna kuna, a 72 milijuna kuna sufinancirano je novcem iz Europske unije. Bjelovarsko-bilogorska županija kreditno se zadužila za oko 200 milijuna kuna te rata na godišnjoj razini, čije će plaćanje preuzeti država, iznosi 17 milijuna kuna.

 

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad