PREDSTAVLJEN PROJEKT DOMA ZA STARIJE U KISELJAKU

Grad Bjelovar

 

PREDSTAVLJEN PROJEKT DOMA ZA STARIJE U KISELJAKU

Grad Bjelovar godinama ima suradnju s Caritasom Vrhbosanske nadbiskupije, koju je započela nekadašnja bjelovarska gradonačelnica Đurđa Adlešić, a koja se nastavila do danas.
Jedan od vidova suradnje je i projekt višenamjenskog Doma za starije u Kiseljaku u Bosni i Hercegovini, kojega je na donatorskoj večeri u Bjelovaru predstavio ravnatelj Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije vlč. Mirko Šimić.
Cilj je dovršiti pastoralno-socijalni centar, odnosno podružnicu Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije u Kiseljaku, u sklopu koje će se nalaziti dom za starije i nemoćne s bolesničkim odjelom, dječji vrtić, restoran, višenamjenska dvorana i ostali sadržaji potrebni za rad Caritasa.
Završeno je 80% radova na objektu, a u Caritasu vjeruju da će sve biti gotovo do kraja ovoga ljeta. Ukupna vrijednost projekta je oko 5,6 milijuna eura.
Uz goste iz Bosne i Hercegovine te bjelovarske poduzetnike, prezentaciji se odazvao i predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković. Među ostalima, prisustvovao je i gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak, kardinal Vinko Puljić, nadbiskup vrhbosanski u miru, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas te bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić.

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad