PREDSTAVLJENE UDRUGE U KULTURI

Grad Bjelovar

 

PREDSTAVLJENE UDRUGE U KULTURI GRADA BJELOVARA

 

Grad Bjelovar godinama financira udruge u kulturi i to putem javnih poziva za financiranje jednogodišnjih programa i projekata, za dodjelu jednokratnih financijskih potpora udrugama, ali i za financiranje višegodišnjih programa i projekata.
Putem tri javna poziva financira se 31 udruga u kulturi koja svojim djelovanjem obogaćuje društveni život Bjelovara. Riječ je o ukupno oko 200 tisuća eura na godinu, koji su osigurani u gradskom proračunu. Uz financijsku potporu, Grad za mnoge udruge osigurava i smještaj pod vrlo povoljnim uvjetima te plaća režijske troškove, objasnio je zamjenik bjelovarskoga gradonačelnika Igor Brajdić prilikom predstavljanja gradskih udruga u kulturi.
U prisustvu predstavnika svih gradskih udruga u kulturi koje se financiraju iz gradskoga proračuna, djelić svoga rada u središnjem gradskom parku prikazao je KUD Bjelovar, Udruga žena Gudovac, Socijalna zadruga Pružimo ruke, a u svojim odorama i kostimima predstavili su se i bjelovarski Husari, Češka obec Bjelovar te Bjelovarsko kazalište.

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad