RADNI SASTANAK ŽUPANA BBŽ MARKA MARUŠIĆA I ŽUPANA VPŽ IGORA ANDROVIĆA

RADNI SASTANAK ŽUPANA BBŽ MARKA MARUŠIĆA I ŽUPANA VPŽ IGORA ANDROVIĆA

U Uredu župana Virovitičko-podravske županije održan je radni sastanak virovitičko-podravskog župana Igora Androvića i župana Bjelovarsko-bilogorske županije Marka Marušića.

Tema radnog sastanka bila je jačanje suradnje između ove dvije županije, a najvažnija tema bila je realizacija projekta brze ceste Zagreb – Vrbovec – Bjelovar – Virovitica – GP Terezino Polje za koju će župani kako kažu zajedničkim snagama i dalje nastojati da se što prije završi.

„Zajedničkim snagama i dalje ćemo nastojati da se ta cesta dovrši te da se nađu sredstva bilo to iz Europske unije, ili državnog proračuna, ali bitno je da obojica dajemo podršku tom projektu“ rekao je župan Igor Andrović.

„Radovi prema Bjelovaru su u tijeku, nema poteškoća, nema zastoja i vjerujem da ćemo u što skorijem roku zajedničkim snagama cijeli projekt i realizirati. Brza cesta posebno je bitna za gospodarstvo gdje ćemo biti sigurno i konkurentniji i privlačniji investitorima kako u Bjelovarsko-bilogorskoj tako i u Virovitičko-podravskoj županiji“, naglasio je župan Marko Marušić.

Župani su razgovarali i o projektima koji se odnose na razvoj gospodarstva i poljoprivrede te međusobne suradnje u tom pogledu, a koje do sada nije bilo. Razgovaralo se i o projektima sustava navodnjavanja, ali i jačoj i boljoj suradnji u povezivanju dvaju sajmova virovitičkog Viroexpa i Bjelovarskog sajma. Sastanak je bio prilika i za razmjenu iskustava oko cijepljenja stanovništva, jer cilj im je isti što veća procijepljenost stanovništva kako bi se što prije vratili normalnom načinu života. (bbz.hr)

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad