U TIJEKU DUGOOČEKIVANA MODERNIZACIJA CESTE U LASOVCU

BBŽ ŽUPANIJSKE VIJESTI

U TIJEKU DUGOOČEKIVANA MODERNIZACIJA CESTE U LASOVCU

U mjestu Lasovac na području općine Šandrovac u tijeku su radovi na modernizaciji tamošnje prometnice, a riječ je o dionici dugoj 1320 metara.

„Ova cesta je u najlošijem stanju u našoj općini. Dugo se čekalo na sanaciju oštećenja i obnova će puno značiti mještanima Lasovca i cijele općine Šandrovac jer ovo je i jedna od najprometnijih cesta u našoj općini. Po završetku ovih radova, u planu je i modernizacija prometnice u naselju Lasovac Brdo u dužini 900 metara“, rekao je načelnik Općine Šandrovac Dario Halauš.

Radove vrijedne 1.161.929,60 kuna s 50% iznosa sufinancira Općina Šandrovac, dok preostalih 50% osigurava Županijska uprava za ceste Bjelovarsko-bilogorske županije.

„Ove godine Županijska uprava za ceste izdvojila je oko 9 milijuna kuna za modernizaciju ili sanaciju cesta. Još nam predstoji završiti jedno gradilište, a riječ je o modernizaciji ceste u Diklenici na području općine Kapela“, istaknula je v.d. ravnateljice Županijske uprave za ceste BBŽ Nataša Koronc.

Radove je danas obišao župan Marko Marušić koji je tom prilikom naglasio: „Nedavno smo primili dobru vijest iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. Naime, prošlogodišnji iznos od 3.4 milijuna kuna koji smo dobili povećan je na 7.4 milijuna kuna. Cijelo vrijeme ističem dobru suradnju između jedinica lokalne samouprave, Županije i Vlade RH odnosno ministarstava tako da će nam ova financijska injekcija i povećanje sredstava koristiti da asfaltiramo još više kilometara u narednom periodu“, izjavio je župan Marušić.

 

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad