Za kvalitetniju zdravstvenu uslugu!

POČELI RADOVI NA NAJVRJEDNIJOJ INVESTICIJI U BJELOVARU – ENERGETSKOJ OBNOVI ZGRADE OPĆE BOLNICE BJELOVAR I STOMATOLOGIJE

 

Nakon radnog sastanka, bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs, u pratnji ravnatelja Opće bolnice Bjelovar dr.med. Alija Alloucha, ravnateljice Doma zdravlja BBŽ Ljubice Čaić i izvođača radova- direktora tvrtke JUKIĆ-DAM Danijela Jukića, obišao je početak radova na projektu energetske obnove Opće bolnice bjelovar i Stomatologije.

Podsjetimo, interes za obavljanje radova na energetskoj obnovi bolnice i Stomatologije od strane izvođača radova bio je velik, odnosno pristiglo je 8 ponuda, a najpovoljnija je bila ona tvrtke JUKIĆ-DAM d.o.o. koja je nakon provedene javne nabave dobila posao.

Projekt energetske obnove Opće bolnice Bjelovar i Stomatologije vrijedan je 6,5 milijuna kuna, a financiranje je osigurano  na način da je potpisan ugovor o sufinanciranju projekta s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u iznosu od 5 milijuna kuna temeljem europskih sredstava. 2,6 milijuna kuna osigurano je iz Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini.

Projekt podrazumijeva kompletnu energetsku obnovu zgrade bolnice u kojoj se nalaze Ginekologija, ambulante Opće medicine, Dispanzer za žene i popratni odjeli te obnovu zgrade Stomatologije.

Obnova navedenih zgrada između ostalog donosi izmjenu stolarije, postavljanje nove termo ovojnice te izmjenu krovišta. Završetkom radova zgrade bolnice i Stomatologije izgledati će kao nove, a energetska ušteda će biti 70%.

Druga je to po vrijednosti investicija u Opću bolnicu Bjelovar, nakon gradnje nove zgrade bolnice vrijedne 165 milijuna kuna, za koju je u tijeku postupak javne nabave za izvođača radova.

Slobodno možemo reći kako su pred Općom bolnicom Bjelovar velike građevinske investicije koje ne samo da će promijeniti vizure bolnice, već osigurati novi standard i uvjete liječenja prilagođene vremenu u kojemu živimo.

Podsjetimo, Bjelovarsko-bilogorska županija sa svojim ustanovama trenutno ima ugovoreno gotovo 600 milijuna kuna europskih projekata. Od toga gotovo polovica sredstava, dakle 300 milijuna kuna, uložit će se na području grada Bjelovara.

Osim gradnje nove zgrade opće bolnice Bjelovar treba istaknuti i projekte u školstvu poput gradnje nove zgrade Glazbene škole Vatroslav Lisinski te Centar kompetentnosti pri Medicinskoj školi Bjelovar. Županijski su to projekti koji će doprinijeti podizanju kvalitete javne usluge, u ovom slučaju zdravstva i školstva.

Za kvalitetniju zdravstvenu uslugu!

-Radovi na ovom projektu vrijednom 6.5 milijuna kuna su počeli. Za sve nas, ne samo zaposlenike bolnice, realizacija ovoga projekta doprinijet će kvalitetnijoj zdravstvenoj usluzi. Mi ćemo maksimalno paziti da se posao odvija neometano i molimo sve koji dolaze u bolnicu za strpljenje jer ipak se sve ovo radi zbog njih, rekao je između ostalog, ravnatelj Opće bolnice Bjelovar, Ali Allouch, dr.med. spec. kirurg, subspec. traumatologije i ortopedije.

Prilagođavamo se koliko možemo. Navikli smo se na buku, znamo da je to neizbježan dio, ali i naši pacijenti i mi to prilično dobro podnosimo. Ovim projektom ostvarit će se energetska ušteda, bit će i izolacija od buke, promijenit će se i stara stolarija i uvjeti rada bit će puno bolji, istaknuo je zamjenik ravnatelja, Davor Malčić, dr.med.spec.oftalmolog.

-Krenuli smo s montažom građevinske skele. Sljedeći tjedan će se opseg radova povećati. Očekujemo da radovi u roku budu završeni, izjavio je Danijel Jukić, direktor tvrtke JUKIĆ- Dam.

-Od pola milijarde kuna ugovorenih projekata dio se počinje odvijati na području grada Bjelovara. Ovo je trenutno  najveća investicija, ali tek prva od onih koji će uslijediti. Kada govorimo o tome očito je da moramo dati pozornost na zdravstvo, na usluge koje se daju, ali i na standard koji se pruža. Ključno je da ćemo pokušati napraviti iskorak. To znači ne samo energetsku obnovu što podrazumijeva promjenu od temelja do krova nego ćemo nakon toga ići i prema novom standardu koji ćemo dogovoriti nakon završetka ovih radova. Sve to samo s jednim ciljem da kada govorimo o zdravstvu imamo uvjete za liječenje pacijenata koji će koristiti kao prvo njima te svim zaposlenicima. Što se gradnje nove zgrade Opće bolnice Bjelovar tiče, projekt je to koji plijeni pozornost mnogih u Hrvatskoj, a posebice nas u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.  Županija i Opća bolnica vode taj projekt a sredstva su osigurana. Znamo da postoji interes građevinskih firmi i nadamo se najboljem. Mi smo svoje napravili i sada preostaje da vidimo kako će postupak javne nabave ići do kraja, izjavio je prilikom obilaska radova župan Damir Bajs, dipl.iur. (bbz,hr)

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad