ZAJEDNO ZA ZELENU, KONKURENTNU I UKLJUČIVU EUROPU

Grad Bjelovar

ODRŽAN IMPLEMENTACIJSKI SASTANAK U SKLOPU PROJEKTA “IZRADA TEHNIČKE DOKUMENTACIJE ZA KORIŠTENJE GEOTERMALNE ENERGIJE NA PODRUČJU VELIKOG KORENOVA- Korenovo GT-1, referentni broj 70”

U Gradu Bjelovaru održan je drugi implementacijski sastanak u sklopu projekta Korenovo GT-1. Na sastanku su, uz gradonačelnika Grada Bjelovara Darija Hrebaka, prisustvovali i predstavnici upravitelja projekta te projektni tim. Raspravljalo se predstojećoj, prvoj konferenciji u sklopu toga projekta koja će se u Bjelovaru održati od 3. do 6. listopada 2022. Na njoj će biti prisutni i predstavnici projektnog partnera EFLA s Islanda. Također, dogovoreni su i detalji natječajne dokumentacije radi slanja na odobrenje ex-ante upravitelju programa Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije te programskom partneru Energetskom Institutu Hrvoje Požar i to za prvu nabavu partnera Terme Bjelovar d.o.o., za izradu projektno–tehničke dokumentacije istražne bušotine geotermalne vode Korenovo GT-1.
ZAJEDNO ZA ZELENU, KONKURENTNU I UKLJUČIVU EUROPU
Projekt „Izrada tehničke dokumentacije za korištenje geotermalne energije na području Velikog Korenova – Korenovo GT-1, referentni broj 70“ vrijedan je 309.320,04€, od čega bespovratna sredstva iznose 258.251,29 € financirana od Islanda, Lihtenštajna i Norveške putem EEA i Norveških grantova. Cilj projekta je povećanje proizvodnje energije iz obnovljivih izvora, smanjenje emisije CO2 te povećanje sigurnosti opskrbe.

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad