ŽUPAN DAMIR BAJS ODOBRIO DODATNA SREDSTVA ZA . . .

RADOVI U PUNOM JEKU NA ŠKOLI U VELIKIM ZDENCIMA, ŽUPAN DAMIR BAJS ODOBRIO DODATNA SREDSTVA ZA RADOVE
Župan Damir Bajs sa suradnicima obišao je radove na temeljitoj obnovi školske zgrade Područne škole u Velikim Zdencima s pripadajućom školsko-sportskom dvoranom.

Projekt energetske obnove vrijedan je 3,1 milijun kuna, no osim ulaganja u radove energetske obnove, Bjelovarsko-bilogorska županija izdvaja sredstva i za dodatne radove koji nisu obuhvaćeni europskim projektom energetske obnove u ovom slučaju dodatnih 207 tisuća kuna.

“Što se tiče samog tijeka radova, izuzetno smo zadovoljni jer postoji mogućnost da budu završeni i prije samog roka. Sve naše zgrade obnovljene su od temelja do krova, a na svakom gradilištu pojavi se potreba za dodatnim radovima, tako i ovdje. Do sada smo dosegnuli iznos od 200 tisuća kuna i uglavnom se odnosi na radove vezane uz izolaciju poda. Ali bit će tu još dodatnih radova u vidu krečenja i unutarnje stolarije. Naš osnivač Bjelovarsko-bilogorska županija na čelu sa županom Damirom Bajsom do sada je pokrila sve dodatne radove za kojima smo imali potrebu kako bi naše zgrade bile u potpunosti obnovljene, od krova do poda. U školama koje su obnovljene standard je neprepoznatljiv, u odnosu na prije nekoliko godina. Sada radimo u školama na kojima bi nam zavidjeli učenici u bilo kojem dijelu Hrvatske”, istaknula je ravnateljica OŠ Ivana Nepomuka Jemeršića Grubišno Polje Snježana Šeliš.

“Jako mi se sviđa što se škola obnavlja. Bit će nam prekrasno raditi u puno toplijim i ugodnijim uvjetima. Učenici su također jako sretni što će njihova škola biti obnovljena”, rekla je Sandra Pilicari, zaposlenica u školi.

“Radovi se odvijaju i bolje od očekivanog. Izolacija je postavljena, sada električari i strojari svoje odrađuju. Mi smo već krenuli i s radovima na fasadi. Sve ide prema planu i programu. Zahvalio bih se Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, županu i ravnateljici na dobroj suradnji”, naglasio je Ivica Tutić, vlasnik tvrtke Davona-Bau, izvođač radova.

Obnovom Područne škole u Velikim Zdencima Bjelovarsko-bilogorska županija završava veliki investicijski ciklus ulaganja u školstvo na području grada Grubišnog Polja. Podsjetimo, radovi su već završili na matičnoj školi Ivana Nepomuka Jemeršića, školsko-sportskoj dvorani, srednjoj školi Bartola Kašića te Područnoj školi u Ivanovom Selu, a riječ je o ulaganjima Bjelovarsko-bilogorske županije u školstvo na području grada Grubišnog Polja od 20 milijuna kuna.

Ali ipak najvažnije donijelo je to bolje uvjete rada za 600-ak grubišnopoljskih osnovnoškolaca i srednjoškolaca te 100-ak zaposlenih – uvjete 21. stoljeća.

“Naša ulaganja, osobito u školstvo, među najvećima su u Republici Hrvatskoj. Radovi na ovoj školi dobro napreduju. Za sve one učenike koji idu u ovu školu to će biti iskorak. Ono na čemu radimo je da svi učenici, bili oni u malim područnim ili velikim matičnim školama, moraju imati isti standard. To se vidi i ovdje. Kada govorimo o Grubišnom Polju, u cijelosti ćemo obnoviti škole u ovom mandatu. Ulaganje je to u budućnost”, istaknuo je prilikom obilaska radova na školi u Velikim Zdencima župan Damir Bajs. (bbz.hr)

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad