Pomrčina Sunca

Večeras: Pomrčina Sunca uzdrmat će SVE, a pogotovo ova dva znaka!

A onda promijenite nešto. Shvatiš da ne možeš biti onaj čovjek od jučer, a ne znaš koji ćeš biti sutra. Naposljetku, uvidiš da je vrijeme da misliš na sebe, jer si negdje, davno, zaboravio na to … “(Meša Selimović)

Pred nama je pomrčina Sunca, momenat potpunog buđenja, prosvjetljenja i otvaranja nekih novih vrata, koja će mnogima ukazati na drugačije smjernice i putokaze koji će ih odvesti do krajnjeg cilja.

Pomrčina je u znaku Lava, u znaku koji prije svega naglasak stavlja na “Ja”, na osobnost, na ego, na satisfakciju i osobno zadovoljenje. Pitamo se – Tko sam stvarno? Zadovoljan sam sa sobom i dosadašnjim postignućima? Jesam li baš sve od sebe dao ili sam u međuvremenu sebe sputavao ne bi li odustao?

I prije nego što sebi postavimo sljedeće logično pitanje, vezano za način kako da dođemo do onoga što smo sebi postavili kao cilj, vratimo se jedan korak unatrag, ispoštujmo retrogradnog Merkura i razmislimo o svojim prethodnim postupcima i uloženom trudu.

Možda baš nešto što nam predstavlja “kost u grlu”, neostvarenu želju ili intuitivnu sliku nečega gdje sebe u potpunosti pronalazimo, možda baš to predstavlja našu svrhu i put koji trebamo slijediti kako bismo ostvarili sve ono čemu oduvijek težimo.

Pomrčina Sunca je u jakom fiksnom i vatrenom znaku, njena primarna poruka jest pronalaženje snage, motivacije i samoinicijative. Ovo pomračenje prije svega donosi promjene na osobnoj razini, utječe na našu svijest, mijenja dosadašnji koncept i poimanje nekih stvari koje smo do sada radili po inerciji. Razbija rutinu i zahtjeva poduzimanje određenih koraka, ali prvenstveno odluka koje će imati vrlo važan utjecaj u vremenu koje slijedi.

Snaga pomrčine ne traje samo ovih nekoliko dana uoči i nakon nje, već i narednih nekoliko mjeseci, što predstavlja dugotrajan, ali i sasvim dovoljan period za realizaciju prije svega osobnih i poslovnih planova. Svatko od nas dobiva priliku zablista, da se pokaže, i sebe predstavi u najboljem svjetlu kroz ono čime se bavi i što predstavlja neki njegov osobni pečat.

Lav i Vodenjak su dva znaka koja su prvenstveno afektirana ovom eklipsom, pogotovo svi oni koji u svom osobnom horoskopu imaju naglašen 28. i 29. stupanj u ovim znacima, odnosno neku osobnu planetu ili Ascendent na fiksnoj zvijezdi Regulus na kojoj se u stvari odigrava ovo pomračenje.

Za mnoge od njih ovaj period može predstavljati “pet minuta slave”, sretnih okolnosti i događaja koji otvaraju i pokreću potpuno nove mogućnosti i prilike, kako za osobni tako i za profesionalni razvoj. Ovo je idealan trenutak za sve one koji već dugo vremena tumaraju, pokušavajući sebe pronaći i izgraditi.

Velike promjene su na pomolu svakom tko je spreman za svoj život i svoje postupke preuzeti punu odgovornost, bez straha se osloboditi starih postulata i uvjerenja, kako bi  se mogao prepustiti spletu okolnosti i svemu što će uslijediti, odnosno hrabro zakoračiti u novu životnu etapu. Pomrčina Sunca u Lavu zatvara ciklus, ali i započinje novi.

Sunce će biti u egzaktnom trigonu s retrogradnim Uranom pa ovo može predstavljati svaku propuštenu i izgubljenu prijašnju šansu, koja se sada ponovno pojavljuje u vidu novih mogućnosti za uspjeh.

Uran uvijek predstavlja rizik kojeg je neophodno preuzeti kako bismo uspjeli u onome što smo zamislili, ali ovoga puta, on predstavlja pozitivan rizik i skrivenu šansu za nas.

Fiksna zvijezda Regulus je jedna od najznačajnijih, simbolizira velike i iznenadne uspjehe, sretnu zvijezdu i slavu preko noći. Ona prije svega može pružiti blagodati onima koji znaju u sebi prepoznati svoju svrhu, skriveni talent i koji su u potpunosti svjesni svojih mogućnosti i osobnih sposobnosti.

 

Svako samozavaravanje i trošenje energije u pogrešnom pravcu, može rezultirati neuspjehom i padom. Iz tog razloga, primarna simbolika ove pomrčine je samospoznaja, potpuno razumijevanje sebe i osobnih mogućnosti.

Sretan čovjek je onaj koji u sebi prepozna svoj osobni poziv i koji kroz svoj talent uspije. Da bi to postigli, moramo se pronaći u simbolici svoje 5. kuće horoskopa, znaka Lava i Sunca. Ta tri čimbenika predstavljaju formulu za osobno zadovoljstvo i orijentaciju.

Sve što radimo iz ljubavi potječe iz naše pete kuće, a sada upravo dobivamo priliku da ovaj segment naše natalne karte maksimalno iskoristimo, da pokažemo u čemu smo najbolji i predstavimo sebe u pravom svjetlu, kakvi zaista – jesmo!

Astrolog: Facebook Dunja Ilić/ atma.hr

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad