302. SINJSKA ALKA

6. kolovoza 2017.

302. SINJSKA ALKA

Na Hrvatskoj radioteleviziji prijenos 302. Sinjske alke

Zagreb, 31. srpnja 2017. – Hrvatska radiotelevizija (HRT) u nedjelju 6. kolovoza na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 2) s početkom u 16.30 te na Prvome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 1) i na HRT – Radiju Split s početkom u 16.05 izravno prenosi Sinjsku alku koja se nakon svibanjskoga gostovanja u herojskome Vukovaru vraća u Cetinsku krajinu. Ovogodišnje 302. izdanje popularne viteške igre, čija tradicija živi još od 1715. godine, za Hrvatski radio (HRT – HR) komentiraju sportski novinari HRT – Radija Split Marko Miličić i Ivan Perdijić, a televizijski prijenos komentirat će HRT-ov sportski novinar Viki Ivanović uz pomoć komentatora koji će gledateljima približiti sve aspekte ove viteške igre.

U HRT-ovu stručnome timu za prijenos Sinjske alke, koja ima nemjerljiv značaj u hrvatskoj kulturi i društvu te je uvrštena u UNESCO-ov popis svjetske nematerijalne baštine, trostruki je slavodobitnik Alke Joško Marić te višegodišnji harambaša Boško Ramljak. Kao i svake godine posebnu televizijsku studijsku emisiju posvećenu Sinjskoj alki vodit će HRT-ova novinarka Mirta Šurjak, koja će ugostiti sadašnje i bivše alkare te ljude koji su pridonijeli pripremi toga spektakla.

Redatelj televizijskoga prijenosa Sinjske alke bit će Dražen Iričanin, a producent Željko Plavec. Hrvatska radiotelevizija Sinjsku alku prenosit će s pomoću deset kamera i novoga reportažnoga vozila za prijenose u visokoj razlučivosti (eng. high definition – HD). Prijenos Sinjske alke bit će dostupan i na mobilnim uređajima, tabletima i računalima s pomoću multimedijske usluge HRTi.

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad