MINERAL EXPO – ZAGREB– 19, 20,-21.05. 2017

MINERAL EXPO – ZAGREB– 19, 20,-21.05. 2017

19. Međunarodni sajam MINERAL EXPO u Zagrebu, održat će se

19, 20. i 21. svibnja 2017. u Domu sportova, u petak, subotu i nedjelju, od 10 do 20 sati.

Cijena jednodnevne ulaznice je 20 kuna, a za sva tri dana 30 kuna.

Za djecu do 14 godina, i grupama učenika  omogučen je besplatan ulaz.
Za grupne posjete učenika osigurano je stručno vodstvo.

 

Novosti ovogodišnjeg Sajma su povećan broj dana trajanja (tri dana) i još veći broj novih izlagača iz zemlje i inozemstva s velikim i proširenim asortimanom robe.
Osim naših izlagača iz Hrvatske, dolaze izlagači iz Slovenije, BiH, Mađarske, Indije, Kine, Pakistana, Kosova, Češke, Njemačke i Poljske.

 

Godinama prezentiramo zadovoljnim posjetiteljima Sajma mineralogiju i paleontologiju na jednostavan i prihvatljiv način, uz sudjelovanje velikog broja izlagača iz zemlje i inozemstva.

Sajam ima prodajni iedukativni aspekt.

Po posebno povoljnim cijenama izlagači nude  neobrađene minerale iz cijelog svijeta, originalne fosile, nakit te ukrasne i upotrebne predmete izrađene od poludragog kamenja.

Najveća je ponuda unikatnog nakita izrađenog od gotovo svih poznatih vrsta poludragog kamena anorganskog i organskog porijekla, što privlači velik broj zainteresiranih posjetitelja.

U ponudi je i drago kamenje: brušeni rubini, safiri, smaragdi, dijamanti  te opali iz Australije i Etiopije.

Za ljubitelje i sakupljače neobrađenih minerala nađe se mnogo vrijednih različitih minerala iz cijelog svijeta: neobrađeni minerali iz rudnika Trepča na Kosovu, kreševski citrin i hijalofan kvarc iz rudnika Kreševo u Bosni i Hercegovini, zeoliti iz Indije, ametisti, ahati i kvarc iz Brazila, lapis lazuli iz Afganistana, velika kolekcija opala, safiri i rubini iz Australije, astrofilit, šungit i serafinit iz Rusije, larimar iz Dominikanske Republike itd.

Originalni fosili izumrlih životinja: trilobiti starosti 450 milijuna godina, amoniti stari 85 milijuna godina, zubi dinosaurusa, glava krokodila, dijelovi mamutovih kljova, zubi izumrle vrste morskog psa i fosili drveta također su u ponudi Sajma.

Udruge Lepoglavski ahat, Kalcit i Kreševski citrin,  predstavljaju svoj rad i mineralna blaga ovih prostora.

Tradicionalne su i zanimljive izložbe koje se postavljaju svake godine u suradnji sa geološkim i  speleološkim društvima ili renomiranim znanstvenicima.

Na našem Sajmu posjetitelji mogu koristiti uslugu verificiranog gemologa, te izvršiti analizu i procjenu vrijednosti svog nakita.

Izdavačke kuće nude i velik izbor zanimljive stručne i popularne literature.

Posjetitelji koje zanima liječenje kristalima imaju  priliku razgovarati s nekoliko domaćih i stranih kristaloterapeuta.Telefon zvoni

 

Marija Miculinić, 095/8048-169
Danijel Galović, 095/8057-716
Neven Miculinić, 095/9022-779

 

 

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad