Skoro 15. DOKUart, drugi dio

Skoro 15. DOKUart, drugi dio

Poštovani,

pozivamo Vas na drugi dio Skoro 15. DOKUarta, bjelovarskog festivala dokumentarnog filma koji se ove godine održava u posve drukčijem formatu u odnosu na prijašnje godine. Zbog epidemiološke situacije festival se ove godine neće održati u jesenskom terminu u Kulturnom i multimedijskom centru u Bjelovaru, već će se tijekom ljetnih mjeseci održati na otvorenom prostoru i to u četiri faze.

Nakon prvog dijela Skoro 15. DOKUarta u bjelovarskom boho parku na Trgu Eugena Kvaternika, festival dolazi u susjedstva odnosno projekcije će se u subotu, 8. i u nedjelju, 9. kolovoza održati u dvorištima bjelovarskih stambenih zgrada. Prvi dan DOKUarta u susjedstvu na programu je se u subotu od 21 sat u dvorištu zgrada u Ulici Antuna Mihanovića, a na rasporedu su tri tridesetominutna filma – Žica života (Crna Gora), Zimski san u Lukomiru (Nizozemska) i Ja mogu da govorim (BiH). Sljedećeg dana, odnosno u nedjelju, također od 21 sat, program se nastavlja projekcijom u dvorištu zgrada Naselje kralja Zvonimira. Ondje su na programu također tri kratkometražna filma – Zimski san u Lukomiru (Nizozemska), Svetlana (BiH) te Bird / Man snimljen u mađarsko – belgijsko – portugalskoj koprodukciji.

Iako se cijeli program radi na otvorenom prostoru, apelirali bismo na sve posjetitelje da se pridržavaju epidemioloških mjera, drže distancu i ponašaju se odgovorno. Za projekcije je pripremljen ograničen broj mjesta tako da pozivamo sve koji bi željeli pogledati filmove u ovom netipičnom i originalnom ambijentu da dođu na vrijeme i osiguraju si mjesto. Pozivamo i sve stanare okolnih zgrada da podrže ovaj program, izađu na prozore i balkone te pogledaju filmove koje smo doveli u njihova dvorišta.

Kao što je i ranije najavljeno, Skoro 15. DOKUart nastavit će se 29. ili 30. kolovoza programom DOKUart pod zvijezdama te DOKUart drive-in kinom od 11. do 13. rujna. Svi ovogodišnji programi besplatni su za posjetitelje, a više detalja o programu možete pronaći na stranici Udruge DOKUart, čiju poveznicu vam šaljemo u prilogu.

Skoro 15. DOKUart u susjedstvu

Vaši DOKUartovci

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad