Skoro 15. DOKUart, treći dio

Skoro 15. DOKUart, treći dio

Poštovani,

pozivamo Vas na treći dio Skoro 15. DOKUarta, bjelovarskog festivala dokumentarnog filma koji se ove godine održava u posve drukčijem formatu u odnosu na prijašnje godine. Zbog epidemiološke situacije festival se ove godine neće održati u jesenskom terminu u Kulturnom i multimedijskom centru u Bjelovaru, već će se tijekom ljetnih mjeseci održati na otvorenom prostoru i to u četiri faze.

Nakon prva dva dijela Skoro 15. DOKUarta u bjelovarskom boho parku na Trgu Eugena Kvaternika i u dvorištima najvećih bjelovarskih stambenih zgrada, festival dolazi na bilogorske brežuljke. U subotu, 29. kolovoza u 20 sati na rasporedu je program naziva DOKUart pod zvijezdama, koji će se održati u izletištu Vrata Bilogore u Maglenči. Po prvi puta ondje će bjelovarska publika imati priliku vidjeti novi hrvatski dokumentarni film “Da je meni ono što mi nije” redateljice Višnje Skorin. U ovom 55-minutnom filmu pratimo priču pedesetogodišnje Sandre Jurak. Nakon što Sandra spletom okolnosti ostane bez posla na televizijskoj postaji, uselit će se svojoj majci, a kako ne uspijeva pronaći novi posao, odlučuje konačno ispuniti svoj san i proslaviti se kao pjevačica.

Iako se cijeli program radi na otvorenom prostoru, apelirali bismo na sve posjetitelje da se pridržavaju epidemioloških mjera, drže distancu i ponašaju se odgovorno. Za projekcije je pripremljen ograničen broj mjesta tako da pozivamo sve koji bi željeli pogledati filmove u ovom netipičnom i originalnom ambijentu da dođu na vrijeme i osiguraju si mjesto.

Osim projekcije filma “Da je meni ono što mi nije”, u izletištu Vrata Bilogore predstavit će se četvrti i posljednji dio Skoro 15. DOKUarta, odnosno drive-in kino. Drive-in kino je na programu od petka, 11. do nedjelje, 13. rujna, a u ovoj do sada neviđenoj atrakciji u Bjelovaru dokumentarni filmovi moći će se gledati iz udobnosti vlastitih osobnih vozila. Svi ovogodišnji programi besplatni su za posjetitelje, a više detalja o programu možete pronaći na stranici Udruge DOKUart, čiju poveznicu vam šaljemo u prilogu. U slučaju lošeg vremena organizator zadržava pravo promjene datuma održavanja, a javnost će se o tome obavijestiti putem Facebook stranice festivala DOKUart.

Vaši DOKUartovci

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad