“Vino Tour Daruvar”

Vinodar 2017. – najzabavniji festival vina

Dobri poznavatelji vina znaju da je daruvarski kraj od davnina poznat po vrsnim sortama vinove loze i dobrim vinima. Uzgoj vinove loze na ovim područjima ima stoljetnu tradiciju, jer pitomi i sunčani obronci Papuka pružaju idealne uvjete za uzgoj. ​

Vinodar je najpoznatija i najznačajnija tradicionalna manifestacija Grada i njegovih vinara i vinogradara, koja se permanentno odvija od 1999. godine, koja ukupno traje tjedan dana. Prvi dio tjedna se sastoji od raznovrsnih stručnih predavanja, terenskih radionica, stručnog ocjenjivanja vina, okruglih stolova koji su posvećeni uzgoju vinove loze, proizvodnji i očuvanju vina i dr., a bogatstvo ponude vina, sajam tradicionalnih proizvoda, stručna predavanja, bogat kulturno-umjetnički program i mnogo drugih zabavnih događaja garancija su dolaska velikog broja ljudi iz cijele regije.

Ove godine, po šesti put, u organizaciji grada Daruvara i Turističke zajednice Daruvar – Papuk, a u suradnji s Ribnjačarstvom Končanica, održat će se i  “Vino Tour” (4.6.2017.), susret biciklista koji će u sklopu Vinodara boraviti u Daruvaru te će se uputiti na biciklističku rutu prema općini Končanica u razgled najstarijih ribnjaka u Hrvatskoj.

Četvrtu godinu za redom organiziran je i VINODAR EXPRESS – poseban turistički vlak koji  vozi drage goste iz Zagreba u Daruvar i natrag za svega 30 kuna dana 10.6.2017.

U večernjim satima, za sve posjetitelje, organizirani su besplatni koncerti Pravila Igre u petak, Škore u subotu  i Opće opasnosti u nedjelju.

Više informacija na: http://www.visitdaruvar.hr/vinodar-2017-najzabavniji-festival-vina-1.aspx

Foto: Predrag Uskoković, Damir Novaković

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad