Nove odluke Stožera civilne zaštite BBŽ

NOVE ODLUKE STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE

BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE

Stožer civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije na današnjoj je sjednici donio odluku kako će poslati zahtjev prema Stožeru civilne zaštite Republike Hrvatske vezano uz ukidanje e-propusnice.

Naime, u našoj županiji već pet dana nema novooboljelih od koronavirusa, a od 10 sugrađana koji su bili pozitivni, sada ih je četvero s negativnim nalazom. Zahvaljujući dobroj epidemiološkoj slici naše županije, Stožer civilne zaštite BBŽ predložit će nove mjere: „Stožer civilne zaštite BBŽ će u tijeku današnjeg dana poslati zahtjev prema Stožeru civilne zaštite RH da Bjelovarsko-bilogorska županija bude opet županija u svojim granicama, da se ukinu e-propusnice. Moram naglasiti i da će ta odluka omogućiti i našim gospodarstvenicima, obrtnicima, ali posebice našim poljoprivrednicima da lakše obavljaju svoje redovite poslove. To nipošto ne znači da se može olako shvatiti ono što je pred nama. Treba biti discipliniran. A upravo zbog našeg pridržavanja mjera koje su nam propisane sada možemo i predložiti takvu odluku“, rekao je župan Damir Bajs. Osim toga, donesena je i druga odluka, a to je da se svim OPG-ima omogućava prodaja preko kućnog praga. Odluka o ukidanju e-propusnica stupit će na snagu kada to odluči Stožer civilne zaštite RH, očekuje se da to bude tijekom sutrašnjeg dana.

-No, to ne znači, da ostale preporuke trebaju popustiti, naglasila je dr. Vesna Grgić, epidemiolog iz Zavoda za javno zdravstvo BBŽ: „Neka ostane to kao jedno dobrodošlo olakšanje, ali nemojte popuštati u ničemu drugome. Držite se svega drugoga što je preporučeno. Oni koji moraju biti u samoizolaciji neka se toga pridržavaju, i dalje ostaje na snazi da ljudi jedni od drugih moraju biti razmaknuti barem dva metra, održavati čistoću ruku, ne družiti se previše, svatko neka se zadržava kod svoje kuće“, istaknula je dr. Grgić. (bbz.hr)

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad