1.436.840,05 € ZA NOVU RASVJETU!

Grad Bjelovar

USKORO ZAMJENA SVJETILJKI U GRADU

U SKLOPU PROJEKTA MODERNIZACIJE JAVNE RASVJETE

Nakon potpisivanja Ugovora o modernizaciji javne rasvjete u gradu, stvoreni su preduvjeti za početak samoga projekta modernizacije. Već sljedećeg tjedna očekuje se zamjena prvih žarulja novim, suvremenim led svjetiljkama, otkrio je Ivan Semren iz tvrtke Pametna energija, koja će izvoditi radove.
Zamijenit će se oko četiri tisuće rasvjetnih tijela, a većina svjetiljki je već proizvedena i čekaju montažu. U Pametnoj energiji ističu da je riječ o hrvatskom proizvodu čime se iznimno ponose te napominju da surađuju i s lokalnim kooperantima i hrvatskim dobavljačima dijelova. Očekivana ušteda nakon zamjene svjetiljki je od 60 do 70%.
Gradonačelnik Dario Hrebak istaknuo je kako je postojeća javna rasvjeta dijelom zastarjela i predstavlja dodatno proračunsko opterećenje Gradu Bjelovaru. Rekao je i da je Ugovor o modernizaciji javne rasvjete težak 1.436.840,05 €.
Podsjetimo, projekt modernizacije javne rasvjete bit će financiran kreditom putem HBOR-a, a otplata ide na 10 godina s kamatom od 0,25%.

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad