REKONSTRUIRANA KOTLOVNICA VELEUČILIŠTA

Grad Bjelovar

REKONSTRUIRANA KOTLOVNICA VELEUČILIŠTA

Uoči početka nove akademske godine, Grad Bjelovar proveo je projekt rekonstrukcije kotlovnice u zgradi Veleučilišta u Bjelovaru, što je i jedan od preduvjeta za početak rada i, naravno, dolazak hladnijih dana, istaknuo je prodekan za nastavu Zoran Vrhovski.
Zamijenjena je postojeća oprema, kao i instalacije radi dotrajalosti, a vrijednost radova je 36.245,73 €, objasnio je gradonačelnik Dario Hrebak te je dodao kako je kotlovnica bila stara više od 20 godina.
Obnovom kotlovnice, Veleučilište u Bjelovaru će ostvariti i uštede s obzirom da su stvoreni uvjeti za etažno grijanje, odnosno moći će se kontrolirati odvojeno grijanje katova prema potrebi. S već otprije ugrađenim solarnim panelima uštede budu i veće, kaže gradonačelnik.
Tom prilikom, obavijestio je i da će potrebna dokumentacija za gradnju Studentskog doma biti u potpunosti gotova do 15. rujna, nakon čega će biti pokrenut postupak javne nabave za izvođača radova. Također, kaže gradonačelnik Hrebak, već je otvoren i natječaj za cjelovitu obnovu zgrada, putem čega je plan i financirati radove na Studentskom domu. Vjeruje da bi, bude li sve prema planu, radovi mogli početi u studenome, a Dom bi s radom počeo u sljedećoj akademskoj godini.

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad