380 milijuna kuna za . . .

USKORO NAJVEĆI POLJOPRIVREDNI PROJEKT . . .

Radimir Čačić, župan Varaždinske županije, danas je boravio u radno-obilaznom posjetu Bjelovarsko-bilogorskoj županiji na temelju izvrsne suradnje dviju županija koje zapravo veže potpisani Sporazum o dugoročnoj suradnji, a čiji su dio i Krapinsko-zagorska, Međimurska te Koprivničko-križevačka županija. Suradnja je to koja se očitovala i u zajedničkim nastupima na brojnim radnim sastancima a ono što je najvažnije – pripremi Razvojnog sporazuma za središnju i sjevernu Hrvatsku koji je kao takav usuglašen, i već spreman za potpis od strane svih pet Županija, a bio je prezentiran i predsjedniku Vlade Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću.

Svaka od pet Županija predložila je niz projekata koji bi bili osnova za korištenje sredstava EU u novom proračunskom razdoblju od 2022. godina pa nadalje. Sam Razvojni sporazum bi se pridružio Sporazumu za Slavoniju, Baranju i Srijem. Jedan od projekata, koje je predložio bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs, je projekt Distributivnog centra na prostoru Bjelovarskog sajma koji bi sadržavao hladnjaču, dvoranu za edukacije i prezentacije poljoprivrednika i poduzetnika, izložbene prostore, uredske prostore, kuhinje, . . . , ukupne vrijednosti 380 milijuna kuna. Navedeni projekt bi, između ostalog, ponudio mogućnost korištenja prostora i za potrebe proizvodno-uslužnih djelatnosti!

Tatjana Uzelac, viša stručna suradnica za protokol i odnose s javnošću BBŽ-e, najavljuje “odgovorne” za najveći poljoprivredni projekt!

 

Damir Bajs, župan Bjelovarsko-bilogorske županije: -Ovo je projekt ključan za sve nas koji ovdje živimo!

 

Radimir Čačić, župan Varaždinske županije: -U ovom mandatu je to eksplozija projekata!

 

Nenad Horvat, predsjednik Udruge voćara i povrćara „Dar Bilogore“: -Jedino zajednički možemo nešto učiniti!

Toni Rajić, član Udruge Baby-beef: -Napokon . . . desio se taj klik!

Damir Bajs: -To je, zapravo, jedan regionalni pristup!

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad