8 NOVIH SLUČAJEVA ZARAZE . . . 1OSOBA PREMINULA

8 NOVIH SLUČAJEVA ZARAZE KORONAVIRUSOM U BBŽ,

JEDNA OSOBA PREMINULA

 

Osam je novih slučajeva zaraze COVIDOM-19 u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

Četiri novooboljele osobe s područja su općine Đulovac, dvije osobe s područja su grada Daruvara, a po jedna novozaražena osoba s područja je grada Čazme i općine Velika Pisanica.
Od koronavirusa preminula je jedna starija osoba s područja Bjelovarsko-bilogorske županije. Treća je to osoba od početka pandemije koja je preminula s područja naše županije.
Trenutno je u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji 46 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom.
U samoizolaciji je u našoj županiji 470 osoba.

Podsjetimo, Stožer civilne zaštite BBŽ nakon jučerašnje je sjednice predložio Stožeru civilne zaštite RH produženje mjera na 30 dana, a koje se odnose na to da na svadbenim svečanostima može biti prisutno najviše 50 osoba, da na ostalim privatnim svečanostima i proslavama može biti prisutno najviše 20 osoba, da na sahranama može biti prisutno najviše 50 osoba te da se održavanje karmina može održavati u krugu obitelji sa najviše 20 osoba. Također, zbog promjene vremena, a na prijedlog epidemiologa, Stožer je predložio i da se na području Bjelovarsko-bilogorske županije ograniči broj onih koji sudjeluju na događanjima javnog tipa na 100 osoba na otvorenom i 50 osoba u zatvorenom prostoru.

Stožer civilne zaštite RH potvrdio je navedene prijedloge donijevši Odluku koja se primjenjuje do 5. studenoga nakon čega će se vidjeti epidemiološko stanje na području Bjelovarsko-bilogorske županije.

Osim toga, Stožer civilne zaštite RH, na prijedlog Stožera civilne zaštite BBŽ donio je Odluku koja se primjenjuje do 23. listopada, a kojom se produžuju mjere koje se odnose na općinu Đulovac, a koje podrazumijevaju skraćeno radno vrijeme svih ugostiteljskih objekata na području općine do 21 sat i obavezno pridržavanje svih epidemioloških mjera i nošenja zaštitnih maski na svim vjerskim okupljanjima. Odlučeno je i da se privatna i javna okupljanja na području općine Đulovac ograničavaju na 10 ljudi.

Budimo i dalje odgovorni prema sebi i drugima, poštujmo sve propisane mjere i čuvajmo svoje i zdravlje svih nas! (bbz.hr)

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad