BBŽ osigurala sredstva za . . .

BJELOVARSKO-BILOGORSKA ŽUPANIJA OSIGURALA SREDSTVA

ZA JEDNOSMJENSKI RAD U OSNOVNOJ ŠKOLI GAREŠNICA

Nova školska godina donijet će i značajne novosti za učenike i nastavnike Osnovne škole Garešnica koji će zahvaljujući sredstvima Bjelovarsko-bilogorske županije u iznosu od 63 000 kuna od jeseni nastavu pohađati u jednoj smjeni

U školi su tako u tijeku radovi na uređivanju i prenamjeni prostorija kako bi sve bilo spremno za jednosmjenski rad koji će biti od velikog značaja za 475 učenika te zaposlenike škole.

„Iznimno mi je zadovoljstvo što je naša škola nakon uspješno provedene energetske obnove, uz financijsku pomoć Bjelovarsko-bilogorske županije, bez koje bi ovo bilo nemoguće ostvariti, ostvarila preduvjete za prelazak na rad u jednoj smjeni. Organiziranjem rada u jednoj smjeni pokazujemo da pratimo životni ritam naše zajednice jer smo tako prilagodili vrijeme boravka naših učenika s radnim vremenom roditelja. Rad u jednoj smjeni ostavlja prostora za kvalitetnu organizaciju izvannastavnih i izvanškolskih aktivnosti po kojima je naša škola poznata i na županijskoj i na državnoj razini. Zahvaljujem županu Damiru Bajsu na podršci i pomoći“, rekao je ravnatelj OŠ Garešnica Slaven Marenić.

„Škola je obnovljena, prekrasna je izvana, jako lijepa iznutra, puno učionica je dobilo novi namještaj, a sve učionice su opremljene modernom tehnologijom. Time smo dobili i uvjete za rad u jednoj smjeni što će nama, pogotovo u nižim razredima, biti posebno zadovoljstvo jer ćemo sada konačno imati svatko svoju učionicu koju ćemo moći urediti kako želimo. Djeca će imati puno više slobodnog vremena, učenicima će biti znatno lakše organizirati izvanškolske aktivnosti. Zahvaljujemo prije svega županu i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji što nas stalno prate u našim potrebama i željama“, naglasila je učiteljica Draženka Bajan.

Time je nastavljen niz ulaganja Bjelovarsko-bilogorske županije u ovu školu nakon što je ona kompletno energetski obnovljena.

Podsjetimo, Bjelovarsko-bilogorska županija je uspješno koristeći europska sredstva, ali i sredstva županijskog proračuna u obnovu Osnovne škole Garešnica i školsko-sportske dvorane uložila preko 12 milijuna kuna, od kojih su 4,5 milijuna kuna sredstva Bjelovarsko-bilogorske županije.

Realizacijom projekta u bitnom su smanjeni i režijski troškovi i troškovi održavanja školske zgrade i pripadajuće školsko-sportske dvorane. Također, nakon što je energetska obnova završila Bjelovarsko-bilogorska županija iz svojih sredstava financirala je dodatne radove kao i opremanje Osnovne škole u Garešnici novim namještajem.

Treba istaknuti kako je Bjelovarsko-bilogorska županija do sada već provela projekt energetske obnove Osnovne škole u Trnovitičkom Popovcu, a obnovljena je i Područna škola u Kapelici. Time dolazimo do ulaganja od gotovo 15 milijuna kuna u školstvo grada Garešnice od strane Bjelovarsko-bilogorske županije.

„Bjelovarsko-bilogorska županija ovoga je trenutka druga po ulaganjima u školstvo u Republici Hrvatskoj. Imamo preko 20 školskih objekata koji su u izgradnji, no dio mora biti gotov do početka nove školske godine. To je utoliko bitnije stoga što je pandemija koronavirusa i dalje aktivna i škole će biti pod velikim pritiskom da se kroz epidemiološke mjere osigura nastava. Ono što mi možemo napraviti je da što veći broj objekata bude gotov za početak nove školske godine i mi očekujemo da će 10 objekata biti završeno. To znači da će gotovo 40 posto svih učenika naših škola ići upravo u takve zgrade“, istaknuo je prilikom posjeta OŠ Garešnica župan Damir Bajs. (bbz.hr)

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad