BBŽ pokrit će dodatne troškove za . . .

BJELOVARSKO-BILOGORSKA ŽUPANIJA POKRIT ĆE

DODATNE TROŠKOVE ZA PRIJEVOZ UČENIKA

USLIJED UVOĐENJA DODATNIH LINIJA

U ponedjeljak, 7. rujna 10 320 učenika u 36 osnovnih i srednjih škola kojima je osnivač Bjelovarsko-bilogorska županija kreće u novu školsku godinu sukladno preporukama vezanim uz suzbijanje pandemije koronavirusa.


I dok će, zahvaljujući sustavnom ulaganju Bjelovarsko-bilogorske županije u svoje škole, većina njih na nastavu ići u jednoj smjeni, četiri osnovne i dvije srednje škole prelaze na dvosmjenski rad, a jedna škola odlučila se za hibridni model nastave.

No, osim samog načina rada i održavanja nastave, uoči početka nove školske godine bilo je potrebno uskladiti i prijevoz učenika budući da je zbog njihove sigurnosti i poštivanja epidemioloških preporuka potrebno uvesti dodatne linije.

Nakon razgovora s ravnateljstvima škola, Čazmatrans je poslao  ponudu Bjelovarsko-bilogorskoj županiji koja je i prihvaćena gdje na mjesečnoj razini povećanje troškova prijevoza učenika zbog uvođenja dodatnih linija iznosi 200 000 kuna, za što će sredstva izdvojiti Bjelovarsko-bilogorska županija.

Riječ je o dodatnih 40 linija čije je uvođenje bilo potrebno kako zbog promjene načina rada u pojedinim školama tako i zbog toga što se neki učenici zbog radova energetske obnove na njihovim školama koji su u tijeku, kao što je slučaj u OŠ Ivanska, prevoze u druge škole.

Zdravstvena sigurnost učenika i zaposlenika škole glavni je prioritet stoga će i Stožer civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije posebnu pozornost posvetiti praćenju epidemiološke situacije i sukladno zahtjevima ravnateljstava naših škola donositi potrebne odluke. (bbz.hr)

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad