BJELOVARSKI VATROGASCI . . .

Grad Bjelovar

 

BJELOVARSKI VATROGASCI VRLO DOBRO OPREMLJENI – SUDJELUJU U BROJIM AKCIJAMA

 

Ove se godine obilježava 150 godina od osnivanja Dobrovoljnog vatrogasnog društva Bjelovar, odnosno 150 godina bjelovarskog vatrogastva. Tim povodom Javnu vatrogasnu postrojbu obišao je i gradonačelnik Dario Hrebak kako bi se uvjerio u dobru opremljenost naših vatrogasaca.

Posljednjih godina dosta se radilo na opremanju u suradnji s Gradom, kaže zapovjednik JVP-a Davor Đalog te ističe da godišnji proračun iznosi oko 1,2 milijuna eura, a četvrtinu novca dobivaju upravo iz lokalnog proračuna.
Sljedeće godine ide se u nabavu još jednog vozila, rekao je gradonačelnik prilikom obilaska. Uz to, kaže i kako će se i dalje ulagati u modernizaciju opreme kako bi bjelovarsko vatrogastvo bilo među najboljima.
Bjelovarski vatrogasci sudjeluju u mnogim akcijama i to ne samo kada je požar u pitanju, već i kada su poplave u pitanju, potresi i mnoge druge situacije gdje je potrebno zaštiti građanstvo.
JVP Grada Bjelovara u prošloj godini imala je 178 intervencija, od čega u prvih 6 mjeseci 94 intervencije. Do sada, u 2023. na području Grada imali su 90 intervencija.

 

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.