BJELOVARSKO-BILOGORSKA ŽUPANIJA OSIGURALA SREDSTVA ZA . . .

BJELOVARSKO-BILOGORSKA ŽUPANIJA OSIGURALA SREDSTVA ZA DODATNE RADOVE NA OBNOVI OSNOVNE ŠKOLE „MIRKA PEREŠA“ KAPELA

Bjelovarsko-bilogorska županija u velikom je zamahu energetskih obnova školskih zgrada na svom području. Jedna od škola na kojoj su radovi energetske obnove u završnoj fazi je Osnovna škola „Mirka Pereša“ Kapela.

Riječ je o projektu vrijednom 2.4 milijuna kuna. No, tu ulaganja Bjelovarsko-bilogorske županije u ovu školu ne staju. Naime, bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs, na zahtjev ravnateljice OŠ „Mirka Pereša“ Kapela Anamarije Tuškan, dao je suglasnost Osnovnoj školi u Kapeli za dodatne radove na zgradi matične škole koji nisu obuhvaćeni projektom energetske obnove.

Radovi su to u vrijednosti 334 tisuće kuna, a podrazumijevaju građevinsko-obrtničke radove, rasvjetu i bojanje.

Završetkom radova, 150 učenika te tridesetak nastavnika i 15 dodatnih članova osoblja imat će kvalitetnije uvjete za rad i održavanje nastave, primjerene vremenu u kojem živimo.

Ulaganje u školstvo jedan je od prioriteta Bjelovarsko-bilogorske županije, a ukupno u tom segmentu Bjelovarsko-bilogorska županija ima investicije veće od 250 milijuna kuna uspješno koristeći europska sredstva.

Treba istaknuti kako je Bjelovarsko-bilogorska županija prije 7 godina bila na posljednjem mjestu u Hrvatskoj po ulaganjima u školstvo, a sada se nalazi pri samom vrhu, točnije na drugom mjestu ljestvice hrvatskih županija.

Najveći dio uloženih sredstava odnosi se na energetske obnove, dogradnje ili izgradnje 50 školskih objekata. (bbz.hr)

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad