Damir Bajs: -Cilj koji smo si zadali najambiciozniji je u cijeloj Hrvatskoj!

KREĆE OBNOVA I PODRUČNE ŠKOLE U ŠANDROVCU 49. ŠKOLSKOG OBJEKTA KOJI ĆE U TEMELJITU OBNOVU

Bjelovarsko-bilogorska županija nastavlja svoj veliki investicijski ciklus ulaganja u obnovu škola, a na red je došla temeljita obnova Područne škole u Šandrovcu.

Riječ je o projektu vrijednom 1,4 milijuna kuna, ujedno i 49. školskom objektu na području Bjelovarsko-bilogorske županije za koji je potpisan ugovor s izvođačem radova za temeljitu obnovu.

Obnovit će se tako još jedna manja županijska područna škola, a cilj Bjelovarsko-bilogorske županije i njenog čelnog čovjeka župana Damira Bajsa je da sve škole kojima je Županija osnivač, kako velike matične, tako i male područne budu obnovljene.

Radovi energetske obnove područne škole u Šandrovcu obuhvaćaju izolaciju vanjskih zidova, postavljanje nove vanjske ovojnice, izolaciju podova, izolaciju stropova, drenažni sustav oko zgrade, rekonstrukciju sustava rasvjete, rekonstrukciju sustava grijanja i druge.

Područna škola u Šandrovcu sagrađena je 1886. godine, a potres koji je pogodio i Bjelovarsko-bilogorsku županiju oštetio je školsku zgradu. Stoga će Bjelovarsko-bilogorska županija u dogovoru sa SAFU-om, budući kako je energetska obnova europski projekt, dogovoriti potpisivanje aneksa ugovora u kojemu će biti uključena i sanacija objekta vezano uz štete od potresa.

Za navedene radove sredstva će osigurati Bjelovarsko-bilogorska županija, a tu treba spomenuti kako da na objektima koji su već prošli energetsku obnovu nisu zabilježene štete od potresa.

Nakon što radovi budu završeni, Bjelovarsko-bilogorska županija školu će opremiti i novim namještajem, sve kako bi učenici, ali i zaposlenici škole imali uvjete rada i održavanja nastave primjerene vremenu u kojem živimo.

Područnu školu u Šandrovcu pohađa 23 učenika i ima 5 zaposlenika. Ono što je bitno za istaknuti kako broj učenika u toj područnoj školi raste, pa se iduće godine očekuje povećanje učenika za njih još 7.

Sanja Vranješević, ravnateljica OŠ Veliko Trojstvo: -Ovim projektom ostvarit će se ušteda energije od 63%!

 

Davor Alaber, vlasnik tvrtke Gradnja Alaber d.o.o.: -Imamo iskustva i . . .

„Ova škola će se u svakom pogledu na ljepši način izmijeniti. Imamo iskustva i u suradnji s Bjelovarsko-bilogorskom županijom, odnosno već smo radili na obnovama nekih škola u ovoj županiji“, istaknuo je vlasnik tvrtke Gradnja Alaber d.o.o. Davor Alaber.

Dunja Kramarić, učiteljica: -Obnovom ove škole uložit će se u kvalitetno obrazovanje!

Josip Dekalić, načelnik Općine Šandrovac: -Ovo je za Općinu Šandrovac jedan veliki dan!

Kada je riječ o ulaganjima u Osnovnu školu Veliko Trojstvo čija je i područna škola u Šandrovcu treba spomenuti kako je nedavno završena i dogradnja Matične škole u što je uloženo 5 milijuna kuna i osigurani uvjeti za rad u jednoj smjeni.

Sve to dokazuje kako Bjelovarsko-bilogorska županija uporno i predano radi na podizanju standarda u školstvu s investicijama većim od 250 milijuna kuna uspješno koristeći europska sredstva.

Naime, Bjelovarsko-bilogorska županija druga je na ljestvici hrvatskih županija kada je riječ o ulaganjima u školstvo i obrazovanje, a najveći dio sredstava odnosi se upravo na energetske obnove, dogradnje ili izgradnje više od 50 školskih objekata. (bbz.hr)

Damir Bajs: -Cilj koji smo si zadali najambiciozniji je u cijeloj Hrvatskoj!

Sanja Vranješević i Davor Alaber potpisuju ugovor za obnovu škole sagrađene 1886. godine

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad